5 Schoonmaaktips voor een glazen deur

Schoonmaaktips glazen deur

5 Schoonmaaktips voor een glazen deur

Hoe maken we glas het beste schoon? Dat is een vraag die vaak wordt gesteld. We gaan je uitleggen hoe je het glas het beste kan reinigen zonder dat er strepen achterblijven. Daarbij geven we je een aantal tips waar je Wel en Niet aan moet denken bij het schoonmaken van glas?

Tip 1: Ontvet de glazen deur

Vette vingers op de glazen deuren. Wie kent ze niet. Het maakt niet uit hoe vaak je het zegt tegen de kinderen. Niemand heeft het natuurlijk gedaan, maar die afdrukken zitten er wel weer op! Daarnaast wordt een glazen binnendeur, hoe netjes je thuis ook bent, altijd wat vettig. Hoe vetter de deur wordt, hoe meer stof er aan de deur gaat kleven. Dit betekent dat je deur regelmatig moet ontvetten. Zo blijft de glazen deur langer mooi en fris.

Verwijder eerst het vuil van het glas met water en dreft of gebruik een ontvetter. Voorkom dat je met het vuil krasjes maakt in het glas. Dit voorkom je door te werken met water en een zachte doek. Je kan ook het vuil laten oplossen door de ontvetter door deze 15 minuten te laten intrekken.

Tip 2: Nadrogen van de binnendeur

Herken je die strepen op een glazen deur? En hoe komen die strepen nu op deur? Dat gaan we je vertellen. De strepen op het glas zie je vaak bij veel zoninval. Die strepen worden veroorzaakt door opgedroogd schoonmaakmiddel. Om deze strepen op de glazen deuren te voorkomen kun het volgende doen.

We raden aan om het glas goed na te drogen met een trekker en een droge doek. Hierdoor blijven er geen vocht en zeepresten achter op het glas. Je kunt er ook voor kiezen om alcoholhoudend schoonmaakmiddel of de Glazzcleaner te gebruiken. Alcohol zorgt er voor dat het schoonmaakmiddel verdampt zodat er geen strepen of druppels op het glas achterblijven.

Microvezeldoekjes zijn ook erg effectief. Met een microvezeldoekje heb je een streeploos schoon resultaat. Zelfs als je alleen water gebruikt. Heb je na het poetsen nog steeds last van strepen op het glas? Pak dan eens een oude krant. Wrijf met de prop over het glas en de strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ook erg handig bij het schoonmaken van de ramen!

5 schoonmaaktips glazen deur
5 schoonmaaktips glazen deur

Tip 3: Regelmatig schoonmaken

Een binnendeur van glas moet je helaas regelmatig schoonmaken. Er wordt gezegd je dit eens in de twee maanden moet doen. Wij raden aan om het wat vaker te doen. Het schoonmaken van het glas gaat makkelijker als het niet zo vettig is. Daarnaast blijven de deuren veel mooier wanneer deze altijd mooi schoon zijn en goed worden onderhouden. Het resultaat is dat je direct kan genieten van een mooie heldere glazen deur en daar wordt je natuurlijk blij van.

Tip 4: Het droogtrommeldoekje

We kregen deze tip van een klant en hebben deze direct uitgeprobeerd en het werkt! Als je glazen deur afneemt met een droogtrommeldoekje, kun je heel makkelijk en snel zeepresten verwijderen.

We leggen je uit hoe dit werkt. Dit doekje maakt in de droogtrommel de kleding lekker zacht. Wanneer je met dit zachte doekje over de glazen binnendeur gaat dan verdwijnen de zeepresten als sneeuw voor de zon.

Tip 5: Krasvrije glazen deur

Ook bij het schoonmaken kunnen krasjes op het glas ontstaan wanneer niet de juiste middelen worden gebruikt. Gebruik nooit een schuurmiddel, bijtende middelen of bleek op glas. De middelen kunnen het glasoppervlak beschadigen.

Bij het schoonmaken kunnen de krassen worden voorkomen als je als volgt te werk gaat. Verwijder eerst het vuil van het glas met water en zeep. Zo voorkom je dat je met het vuil krasjes maakt in het glas. Spoel het glas na met heet water zodat de zeepresten oplossen en je het glas eenvoudig kan nadrogen met een droge doek. Je zult zien dat je zo de glasplaat eenvoudig en snel schoon krijgt.

Glazen deur schoonmaken

Gerelateerde onderwerpen