Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur? Dat is wat je je nu afvraagt. En je bent niet de enige, want bij veel mensen gaat er niet direct een belletje rinkelen. We gaan je op deze pagina precies uitleggen wat een taatsdeur is en in welke situaties een taatsdeur is toe te passen.

Zodra je een taatsdeur ziet weet je meteen wat ermee bedoeld wordt. Je komt een taatsdeur namelijk heel vaak tegen in de horeca, op kantoren of in winkels. Taatsdeur worden ook steeds vaker gebruikt in woonhuizen. 

Je herkent een taatsdeur aan zijn opvallende scharnieren. Normaal gesproken heb je bij een deur wandscharnieren waardoor de deur kan draaien. Bij een taatsdeur heb je in plaats van wandscharnieren een boven en onderschoen waarmee de deur is bevestigd. Omdat de deur draait met scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om de verticale as. De deur kan door deze scharnieren zowel naar binnen als naar buiten draaien.

Een taatsdeur is een bijzondere deur doordat de scharnieren bevestigd zijn aan het plafond en aan de vloer. Dit kan heel handig zijn omdat je de wand mooi houdt. Daarnaast zitten de scharnieren niet in het zicht.

Heb je vloerverwarming? Wees dan wel voorzichtig of kies voor een pendeldeur. Je wil niet in de vloer boren waar vloerverwarming onder ligt.

collectieboek deuren

Wanneer kies je voor een taatsdeur?

Een taatsdeur is ideaal voor een open nis. Een kozijn is voor deze deur niet nodig. De deur kan aan twee kanten geopend worden en sluit hydraulisch. Je hebt daardoor geen last van een dichtklappende deur. Een taatsdeur is geschikt voor thuis, maar ook zeker in openbare gelegenheden.De deuren zijn enorm sterk, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen.

Wil je rust en eenheid in jouw interieur? Dan is een taatsdeur écht perfect. Wil je weten of een taatsdeur iets voor jou is? Bekijk ons assortiment met taatsdeuren en ontdek welke taatsdeur het beste past bij jouw woonsituatie of organisatie.

Nog méér voordelen

We weten nu wanneer een taatsdeur geschikt is, maar waarom zou je kiezen voor een glazen taatsdeur? In de eerste plaats omdat je de deur ontzettend mooi vindt. Een taatsdeur heeft naast een moderne, industriële look nog meer voordelen. We hebben hieronder een aantal voor je genoteerd:

  1. Een taatsdeur opent naar binnen en naar buiten.
  2. De scharnieren kunnen brede deuren dragen tot 1250 mm breed.
  3. De scharnieren zitten in de hoeken dus niet of nauwelijks in het zicht.
  4. Taatsdeuren kunnen open blijven staan op 90 of -90 graden.
  5. Een taatsdeur kan perfect worden gecombineerd met een scheidingswand.
  6. Je hebt geen klappende deur meer omdat een taatsdeur hydraulisch sluit.

Is het duidelijk wat een taatsdeur is? En wat de voordelen hiervan zijn? Bekijk ook eens ons assortiment met taatsdeuren en ontdek welke mogelijkheden een taatsdeur biedt in het interieur van jouw woonhuis of bedrijfspand. Heb je een vraag of een verzoek? Dan komen we uiteraard graag met je in contact.

Gerelateerde onderwerpen