Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur

Wat is een taatsdeur? Dat is wat je je nu afvraagt. En je bent niet de enige, want bij veel mensen gaat er niet direct een belletje rinkelen. We krijgen deze vraag ook vaak: het verschil tussen een pendeldeur en taatsdeur is bijvoorbeeld vaak niet helemaal duidelijk. In dit artikel leggen we je haarfijn uit wat een taatsdeur is en wanneer je hiervoor kiest.

 

Bekijk producten

Wat is een taatsdeur? GLAZZ legt het uit

Je herkent een taatsdeur vaak aan zijn opvallende scharnieren. Normaal gesproken heb je bij een deur wandscharnieren waardoor de deur kan draaien. Bij een taatsdeur heb je in plaats van wandscharnieren een boven en onderschoen waarmee de deur is bevestigd. Omdat de deur draait met scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om de verticale as. De deur kan door deze scharnieren zowel naar binnen als naar buiten draaien.

De taatsdeur is een bijzondere deur doordat de scharnieren bevestigd zijn aan het plafond en aan de vloer. Dit kan een handige oplossing zijn als je niet wilt dat jouw taatsdeur aan de wand wordt bevestigd. Een ander voordeel van een taatsdeur is dat de scharnieren niet in het zicht zitten.

Heb je vloerverwarming? Wees dan wel voorzichtig of kies voor een pendeldeur. Je wil niet in de vloer boren waar vloerverwarming onder ligt.

Banner inspiratiemagazine

Wanneer kies je voor een taatsdeur?

Een taatsdeur is ideaal voor een open nis. Een kozijn is voor deze deur niet nodig. De deur kan aan twee kanten geopend worden en sluit hydraulisch. Je hebt daardoor geen last van een dichtklappende deur. Een taatsdeur is geschikt voor thuis, maar ook zeker in openbare gelegenheden. De deuren zijn enorm sterk, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen.

Wil je rust en eenheid in jouw interieur? Dan is een taatsdeur écht perfect. Wil je weten of een taatsdeur iets voor jou is? Bekijk ons assortiment met taatsdeuren en ontdek welke taatsdeur het beste past bij jouw woonsituatie of organisatie.

Nog een paar voordelen van een taatsdeur op een rijtje

We weten nu wanneer een taatsdeur geschikt is, maar waarom zou je kiezen voor een glazen taatsdeur? In de eerste plaats omdat je de deur ontzettend mooi vindt. Een taatsdeur heeft naast een moderne, industriële look nog meer voordelen. We hebben hieronder een aantal voor je genoteerd:

  1. Een taatsdeur opent naar binnen en naar buiten.
  2. De scharnieren kunnen brede deuren dragen tot 1250 mm breed.
  3. De scharnieren zitten in de hoeken dus niet of nauwelijks in het zicht.
  4. Taatsdeuren kunnen open blijven staan op 90 of -90 graden.
  5. Een taatsdeur kan perfect worden gecombineerd met een scheidingswand.
  6. Je hebt geen klappende deur meer omdat een taatsdeur hydraulisch sluit.

Kies voor een taatsdeur van GLAZZ

Je weet inmiddels wat een taatsdeur is en wat de voordelen van zo'n deur zijn. Bij GLAZZ produceren we uitsluitend taatsdeuren op maat. Je stelt jouw eigen taatsdeur helemaal naar wens samen op onze website. Er is daardoor altijd een mooie oplossing voor in jouw interieur.

Ben je niet helemaal zeker van de juiste maten? Kies voor onze inmeetservice met pasgarantie. Binnen twee werkdagen maken we met jou een inmeetafspraak om er zeker van te zijn dat je jouw taatsdeur ontvangt met de juiste afmetingen. Superhandig toch?

Heb je nog vragen over taatsdeuren of over één van onze producten van glas op maat? Neem contact met ons op en onze adviseurs kijken met je mee en geven je een passend advies. Je weet dan zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw nieuwe taatsdeur.

Gerelateerde onderwerpen