Wandbekleding

Wandbekleding zwart

Wandbekleding

Wandbekleding met glas is ideaal voor de natte en vochtige ruimtes. Wil je een wand in de badkamer of keuken netjes afwerken? Denk dan eens aan een glazen wandbekleding. Wandbekleding vind je in verschillende materialen zoals hout, kunststof, behang, coverboard en laminaat. Naast de bestaande wandbekleding kun je tegenwoordig ook kiezen voor glas. Glazen wandbekleding wordt vaak toegepast als keukenachterwand en wanden in de badkamer. Strak gekleurde panelen in hoogglans of mat geven een bijzondere uitstraling aan de ruimtes.

 

Bekijk producten

Toepassingen van een wandbekleding

Een wandbekleding van glas wordt vaak toegepast in de keuken en in de badkamer. Hiervoor wordt gekozen omdat glas zeer goed tegen vocht en hitte kan. Denk eens aan een keuken achterwand, toiletachterwand, of een paneel achter de prullenbak. In deze situaties komt het glas regelmatig in contact met vocht en vuiligheid. Glas is eenvoudig schoon te maken. Ook wanneer het vocht of vuil al langere tijd op het glas zit.

In de badkamer kun je ook denken aan een achterwand van de douche of bad. Door te kiezen voor een hoogglans kleur, geef je heel snel een nieuwe look aan de badkamer. Een groot voordeel van glas in de badkamer is dat dit eenvoudig schoon te maken is en dat het materiaal heel duurzaam is. Er zijn diverse kleuren wandbekleding beschikbaar in hoogglans en mat.

Wandbekleding van glas

Voordelen van een glazen wandbekleding

De wandbekleding panelen van glas hebben een aantal sterke voordelen wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld hout of kunststof. We noemen hieronder de voordelen op van een glazen wandbekleding.

  1. Geen voegen meer die vies en vuil worden. Dus makkelijk schoon te maken.
  2. De wandbekleding wordt compleet op maat geleverd en kan daarna eenvoudig tegen de wand worden geplakt met montagekit. Het zijn dus kant-en-klare panelen.
  3. De wandbekleding wordt in de fabriek op maat gemaakt. Een paneel van 1.000 x 3.000 mm is voor ons geen probleem. Dit betekent dat een wand van vloer tot aan het plafond met één paneel kan bekleden. 
  4. Schuine zijdes of sparingen voor een kozijn of wandcontactdoos worden in de fabriek in het glas aangebracht. Het inmeten komt bij deze situaties heel precies. Bestel hiervoor onze inmeetservice en ontvang 100% pasgarantie.
  5. Uv- en krasbestendige kleur brengen we aan op het paneel. Omdat we werken met een emaille lak wordt de kleur onderdeel van het glas. Hierdoor ontstaan er geen verkleuringen en is de kleur een onderdeel van het glas geworden.
  6. Hittebestendig zijn de wandbekleding van GLAZZ. We werken met gehard veiligheidsglas. Dit glas is 5 keer sterker dan ongehard glas en is geschikt voor achter een fornuis. (Vermijd wel vlam contact)
  7. Vochtbestendig is een wandbekleding van glas van nature. Plaats je een wandbekleding in de keuken als achterwand of als achterwand in de badkamer? Dan krijg je een superstrak eindresultaat. Vergeet niet de randen netjes af te kitten.
Youtube video screenshotYoutube play icon

Stijl van de wandbekleding

Ga je niet voor een houten wandbekleding maar voor een glazen wandbekleding? Dan kun je deze helemaal naar wens samenstellen. 

Speel met kleur en creëer contrast. Maak met een glazen wandbekleding de wand of muur oogverblindend. Wit op wit is een goede neutrale keuze. Mag het wat spannender? Kies dan voor een wandbekleding met kleur die duidelijk afsteekt bij de kleuren in de keuken of badkamer. Is de kleur gekozen? Bepaal dan ook of je gaat voor de hoogglans of de matte versie. De wandbekleding is perfect te combineren met een douchedeur, douchewand of spiegel.

Hoe werkt het met de kleur op het glas? Glas heeft van nature een glad oppervlak. Door het vlakke oppervlak en de onderliggende kleur ontstaat er een spiegelend effect. De kleur en de spiegeling zorgen samen voor het hoogglans-effect van de wandbekleding. De keuken of badkamer krijgt door deze hoogglans kleur een blijvende luxe uitstraling. Naast de hoogglans kleuren hebben we ook een matte variant waarbij het glas minder spiegelt. De matte variant wordt gemaakt met satijnglas. Satijnglas is een glassoort met een ruw oppervlak aan de voorzijde. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat het glas minder spiegelt. De kleur wordt aangebracht op de gladde zijde van het glas. Alle kleuren van GLAZZ zijn dekkend gekleurd, krasvast, en hitte- en Uv-bestendig.

Gratis proefmonsters

Wil je zeker zijn van de juiste kleur van de wandbekleding? Bestel bij ons vier gratis proefmonsters en bekijk de kleuren thuis. Controleer de kleur zowel bij daglicht als bij kunstlicht. Zo krijg je de beste indruk hoe de kleur past bij jouw woning. Glas is van nature groen en heeft daarom altijd effect op de kleur die op de achterzijde van het glas is aangebracht. Een RAL kleur op glas zal dus altijd afwijken van de RAL kleur op de muur. Om deze reden raden we je aan om altijd eerst een proefmonster te bestellen.

Inmeten met 100% pasgarantie

Wil je zeker weten dat de wandbekleding past? Kies dan voor onze 100% pasgarantie en we zorgen ervoor dat het glas wat je bestelt perfect past. 100% pasgarantie krijg je wanneer je onze inmeetservice bestelt. Onze monteur maakt een afspraak om het glas te komen inmeten. Na het inmeten sturen we een offerte met daarin jouw keuze. Ben je akkoord? Dan maken we jouw wandbekleding in onze fabriek en zorgen we dat hij bij jou thuis wordt afgeleverd.