Melkglas op maat

Aanslagdeur Sten

Melkglas op maat

Melkglas, ook wel satijnglas of matglas genoemd, is een glassoort met een matte afwerking waarbij het oppervlak wordt behandeld met speciaal zuur. Dit zuur zorgt voor corrosie en krijgt daardoor een gladde zijde en een ruwe zijde. De ruwe zijde oogt wit en wordt daarom melkglas genoemd. Melkglas is semi-transparant glas. Je kunt daardoor niet door het glas heen kijken, maar doordat het semi-transparant is, is het glas wel lichtdoorlatend.

Wil je jouw melkglas op maat bestellen? Geef je gewenste afmetingen door en we snijden het melkglas op afmetingen die je nodig hebt.

 

Bekijk producten

Melkglas, satijnglas of matglas toepassen in jouw interieur

Melkglas als onderdeel van je interieur. We zien het al jarenlang. En toch zien we dat de keuze voor melkglas in deuren en wanden nog steeds toeneemt. Een belangrijk voordeel is natuurlijk de lichtdoorlatendheid maar toch met privacy. Je sluit twee ruimtes van elkaar af, terwijl het licht ervoor zorgt dat beide ruimtes niet te donker worden.

Het zal je niet verbazen dat melkglas veel in deuren wordt toegepast. We zien dat melkglas vaak wordt besteld voor badkamerdeuren, saunadeuren of slaapkamerdeuren. Naast deze glazen deuren vind je ook melkglas in douchewanden en douchecabines. In de badkamer wordt veel melkglas gekozen omdat dit glas perfect is om meer privacy te krijgen. Het glas is namelijk mat en daardoor is het zicht erg beperkt.

Schoonmaken van melkglas?

We hebben al een aantal voordelen van melkglas beschreven. En toch hebben we nog zo’n voordeel van melkglas voor je. Het schoonmaken van melkglas is extreem eenvoudig. Je maakt melkglas namelijk makkelijk schoon met heet water en een schoonmaakmiddel (zonder zuren). Zorg er wel voor dat het glas goed droog wordt gemaakt om te voorkomen dat er blijvende strepen op komen.

Wil je tips over het schoonmaken van glas? Lees dan onze onderhoudstips. We hebben in ons assortiment ook schoonmaakproducten om je glas mooi en schoon te houden.

Melkglas op maat bestellen?

Je bent op zoek naar melkglas op maat en je bent daarom bij ons uitgekomen. Naast melkglas is GLAZZ ook dé specialist op het gebied van blank, helder glas en getint glas. We helpen je ook als je iets op het glas geprint wil hebben. We hebben ruim 100 jaar ervaring met glas op maat en bedienen je daar waar je dat nodig hebt. Bekijk ons assortiment met producten van glas en ontdek waarmee we je nog meer kunnen helpen.

Wil je melkglas kopen of betellen voor in de badkamer of voor een deur in de woonkamer? Bij GLAZZ hebben we een eigen inmeetservice. Dat is makkelijk als je het inmeten voor je wilt laten doen. Kies je voor deze service? Dan krijg je van ons 100% pasgarantie. Je weet dan zeker dat je douchewand, douchedeur of binnendeur past.

Heb je vragen of wil je meer weten over melkglas op maat? Dan staan we graag voor je klaar. Je kunt contact opnemen door met ons te gaan chatten of een berichtje te sturen via het contactformulier. Bekijk in de tussentijd ook onze andere producten van glas. Laat je inspireren in de mogelijkheden die passen in jouw interieur. Hopelijk tot snel!