Melkglas kopen

Ben je op zoek naar melkglas? Glas waar je niet doorheen kan kijken maar wel licht door laat? Of naar glas met een matte uitstraling? Dan spreken we inderdaad over melkglas en helpen wij je graag verder.

Elk product is op onze site samen te stellen met melkglas. We noemen melkglas op onze website ook wel satijnglas. Door de afmetingen in te vullen en de glassoort kiezen, maak je eenvoudig jouw product op maat. Mocht je hulp nodig hebben bij het bepalen van de maat? Kies dan voor onze inmeetservice met 100% pasgarantie. We maken in onze fabriek het glas tot een perfect product van gehard veiligheidsglas. 

 

Beperkt zicht door de ruwe zijde

Het glas is met speciaal zuur bewerkt en heeft hierdoor een gladde zijde en een ruwe zijde. De ruwe zijde oogt wit en wordt daarom melkglas genoemd.

Melkglas is semi-transparant glas. Met semi-transparant wordt bedoeld dat je er niet doorheen kan kijken. Toch is het glas deels transparant omdat het licht wel te zien is door het glas. En wanneer iemand tegen het glas aan staat dan zie je die persoon wel staan. Maar wanneer deze persoon een meter achter het glas staat, dan is de persoon niet meer te zien.

Toepassingen van Melkglas

Melkglas wordt door het beperkte doorzicht vaak toegepast als badkamerdeur, douchedeur of voor een afscheiding van een werkkamer. Het zicht wordt door de ruwe zijde beperkt, máár het licht kan er nog wel door. Wanneer je een houten deur vervangt door een deur van melkglas, dan wordt een donkere hal, hoek of woonkamer een stuk lichter.

Ben je op zoek naar melkglas voor bijvoorbeeld een keukenachterwand, tafelblad of windscherm? Kijk dan bij het product bij de glassoort en kies dan voor satijnglas!

Schoonmaken van melkglas?

Melkglas is eenvoudig schoon te maken met heet water en eventueel een schoonmaakmiddel (zonder zuren). Droog het glas altijd na met een droge doek om strepen te voorkomen. 

Bekijk ons assortiment in de webshop en ontdek meteen waar we nog meer in gespecialiseerd zijn.