Spiegelverwarming

Spiegelverwarming

Spiegelverwarming

Het komt je ongetwijfeld wel bekend voor. Je bent klaar met douchen en je loopt de douchecabine uit. Ondanks dat je niet zo lang onder de douche heb gestaan is je hele spiegel weer beslagen. Het ventilatiesysteem in je badkamer houdt niet voldoende vocht weg. En ook het openzetten van je deur of raam is niet genoeg om condens te voorkomen. En bij koud weer is die laatste optie alles behalve fijn.

Zit er na het douchen elke keer condens op de spiegel? Dan moet je dat direct schoonmaken. Je wilt immers dat je spiegel lang mooi blijft. Door de spiegel droog te maken voorkom je vlekken, maar een leuk klusje is het zeker niet. Bij GLAZZ hebben we gelukkig de oplossing voor dit vervelende probleem: een spiegelverwarming.

De voordelen van een spiegelverwarming

Een spiegelverwarming heeft veel voordelen en draagt natuurlijk bij aan het comfort in jouw badkamer. We zetten de belangrijkste voordelen van een spiegelverwarming even voor je op een rij.

1. Het plaatsen van de spiegelverwarming doe je achter de spiegel zelf. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde constructies of de montage. De spiegelverwarming plaats je eenvoudig achter je spiegel en je bent al klaar. 

2. Je voorkomt veel irritatie met spiegelverwarming. Er is niets zo irritant als een natte spiegel zodra je de douchecabine uit loopt. Het scheelt je ook elke dag weer tijd, want je hoeft de spiegel daardoor ook niet elke keer droog te maken.

3. Na het plaatsen van de verwarming zie je er niets meer van. De spiegelverwarming is flinterdun waardoor je geen enorme ruimte krijgt tussen de wand en de spiegel.

4. Bij GLAZZ hebben we de verwarmingen voor spiegels scherp geprijsd.

Bevestigen van de spiegelverwarming.

Voor het bevestigen van de spiegelverwarming dient eerst de handleiding van de fabrikant gelezen te worden. Zo weet je precies wat je moet doen om de spiegelverwarming goed te installeren. Wij geven hier een beknopte uitleg voor de montage zodat je weet wat je kunt verwachten. 

Zorg ervoor dat je de plek van de spiegelverwarming goed uitkiest. Meestal is dit het midden van de spiegel of op ooghoogte. Teken de plek op de achterkant van de spiegel af en haal dan de folie van het verwarmingselement af. Plak de folie op de achterkant van de spiegel en zorg ervoor dat er geen luchtbellen komen. Wrijf de folie goed van binnen naar buiten zodat de eventuele luchtbellen naar randen worden verplaatst en verdwijnen.

Sluit voor een goede installatie de aansluiting direct aan op het lichtnet. Bijvoorbeeld via de lichtschakelaar in de badkamer. Dit voorkomt onnodige verspilling van energie. Sluit meerdere elementen parallel aan, nooit in een serie.

Spiegelverwarming kopen?

Wil je ook een spiegelverwarming kopen? Bekijk ons aanbod met direct in de webshop. Ben je er niet helemaal zeker van of de spiegelverwarming ook geschikt is voor jouw spiegel? Of heb je toch nog andere vragen of het verwarmen van je spiegel? Neem dan contact met ons op. Stuur ons een berichtje via de chat of neem telefonisch contact met ons op en we helpen je uiteraard graag verder.

Gerelateerde onderwerpen