Keuken achterwand ideeën

Glasplaat keuken

Keuken achterwand ideeën

Je herkent het vast wel. De tegeltjes die nu op de wand zitten kunnen echt niet meer. De voegen zijn weer vies en worden maar moeilijk schoon. Of je hebt al een mooie keukenachterwand waarop steeds wat vlekken komen. Zonde!

Ben jij op zoek naar nieuwe ideeën of inspiratie voor jouw keuken? Lees dan verder.

Dé trends in de keuken in 2023

Elk jaar zijn er nieuwe trends voor in huis en in de keuken. Het is voor ons heel mooi om te zien dat glas weer helemaal terugkomt in het interieur. Denk hierbij aan de binnendeuren voor in de woonkamer, hal of badkamer. Daarnaast zie je ook veel wandpanelen en meubelpanelen van glas. Een keukenachterwand van glas een mooi voorbeeld van een wandpaneel. Een keukenachterwand kun je maken van tegels, hout, plexiglas of RVS. Omdat glas alleen beschikbaar was in de standaard formaten, was de keuze nog niet zo groot. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden bijna oneindig en is een glazen achterwand bezig aan een sterke opmars.

Welke kleur kies jij?

Heb jij al een idee welke kleur in jouw keuken past? Zwart, wit en grijs zijn de kleuren die het worden besteld voor een keukenachterwand, spatwand of spatscherm. Speel met kleur en creëer contrast in de keuken. Wit op wit is een goede neutrale keuze. Mag het wat spannender? Kies dan voor een kleur die duidelijk afsteekt bij de kleuren in de keuken. Dit kan wit of zwart zijn, maar de kleuren zand, parel, rood, geel of groen worden ook regelmatig gekozen. Is de kleur gekozen? Bepaal dan ook of je gaat voor de hoogglans of de matte versie.

Keukenachterwand mat zwart
Glazen keukenachterwand basic wit hoogglans

TIP: Bestel een paar gratis proefmonsters en bekijk in jouw keuken wat de juiste kleur is.

Gratis proefmonsters

Inspiratie: Hoogglans of matte uitstraling

Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden van glas! Glas heeft van nature een glad oppervlak. Door het vlakke oppervlak en de onderliggende kleur ontstaat een spiegelend effect. De kleur en de spiegeling zorgen samen voor het hoogglans effect. De keuken krijgt door deze hoogglans kleur een blijvende luxe uitstraling. Naast de hoogglans kleuren hebben we ook een matte variant waarbij het glas minder spiegelt. De matte variant wordt gemaakt met satijnglas. Satijnglas is een glassoort met een ruw oppervlak aan de voorzijde. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat het glas minder spiegelt. De kleur wordt aangebracht op de gladde zijde van het glas. Alle kleuren van GLAZZ® zijn dekkend gekleurd, krasvast, en hitte- en Uv-bestendig.

Keuken achterwand inspiratie
Glazen keukenachterwand op maat mat wit (4)

Transparant helder of satijnglas

Transparant glas beschermt een mooie muur. Vaak wordt een glasplaat van helder glas of satijnglas achter het fornuis geplaatst. Na het koken kun je de achterwand eenvoudig schoonmaken. Daarnaast zijn de glasplaten altijd hittebestendig, wat natuurlijk belangrijk is zodra het glas dichtbij de kookplaat of het fornuis wordt geplaatst.

Satijnglas is een glassoort met een matte afwerking waarbij het oppervlak wordt behandeld in een zuurbad. Dit zuur zorgt voor corrosie en krijgt daardoor één ruw zijde en een gladde zijde. De ruwe zijde oogt wit en wordt daarom satijnglas of melkglas genoemd. Satijnglas valt onder semi-transparant glas. Het zicht door satijnglas wordt beperkt, maar het licht komt er wel doorheen. Hoe dichter je tegen de gladde zijde van het glas aan gaat staan, hoe beter het zicht wordt vanaf de ruwe zijde. Wanneer je satijnglas direct tegen de wand plaatst dan kijk je dwars door het glas heen. Satijnglas is daarom geschikt als keukenachterwand wanneer je deze gebruikt om een mooie wand te beschermen.

Keuken achterwand idee
Keuken achterwand idee

100% pasgarantie

Wil je zeker weten dat de keukenachterwand past? Kies dan voor onze 100% pasgarantie en wij zorgen ervoor dat het glas wat jij bestelt perfect past. 100% pasgarantie krijg je wanneer je onze inmeetservice bestelt. Onze monteur maakt een afspraak om het glas te komen inmeten. Na het inmeten sturen wij een offerte met daarin jouw keuze. Ben je akkoord? Dan maken wij jouw keukenachterwand in onze fabriek en zorgen wij dat hij bij jou thuis wordt afgeleverd.

Gerelateerde onderwerpen