Keukenachterwanden

Een keuken achterwand is onmisbaar om de wand van je keuken mooi en netjes te houden. Ga maar na: hoe vaak spettert er wel niet iets uit de pan als je staat te koken of zet je net iets te hard de kraan aan waardoor er een waterballet ontstaat? Als dat allemaal tegen je muren komt, zien ze er al snel vies uit en misschien beschadigen ze zelfs wel. Een keuken achterwand van glas is dan ook een perfecte oplossing.

Kies jij ook voor glas voor je keuken wand? Bekijk ons assortiment en bereken direct de prijs online.

 

Bescherm je muren met een keuken achterwand

Als jouw fornuis tegen de muur staat, is een spatwand in je keuken eigenlijk een musthave. Je kunt je ongetwijfeld wel een keer herinneren dat opspattend vet alle kanten op vloog en je weet wellicht ook nog wel dat die pastasaus nét iets te hard borrelde, waardoor de rode spatten in het rond vlogen. Dat wil je echt niet op je muren hebben!

Daarom is een keuken achterwand ook zo fijn. Het beschermt je muren tegen vuil en viezigheid, en je kunt een dergelijke glaswand heel makkelijk en snel schoonmaken. Wel zo hygiënisch in je keuken! En oh ja, wat ook niet onbelangrijk is: een achterwand in je keuken van glas ziet er natuurlijk ook heel mooi uit.

De achterwand voor in je keuken

Natuurlijk is een keuken achterwand niet alleen geschikt voor achter het fornuis. Ook bij de wasbak wil je je muren tegen (vies) water beschermen en het is misschien wel het allermooist om de achterwand in je keuken helemaal van glas te maken. Lekker praktisch ook met schoonmaken! 

Omdat iedere keuken natuurlijk weer anders is en jij ook zo je eigen voorkeuren hebt, maken wij bij GLAZZ® jouw keuken achterwand op maat. Wij kunnen zo’n keukenwand tot vier meter lengte maken. En daarbij houden we ook rekening met uitsparingen voor stopcontacten en keukenkastjes. Laat je je glasplaat voor in je keuken inmeten door een van onze vakmensen? Dan ontvang je hierop een 100% pasgarantie.

achterwand keuken
achterwand keuken

Gehard veiligheidsglas: veilig in de keuken

Uiteraard gebruiken we bij GLAZZ® geen ‘gewoon’ glas. Onze keuken achterwanden maken we van gehard veiligheidsglas. Dit is UV- en hittebestendig, krasvast en eenvoudig schoon te maken. We bieden je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gekleurde achterwand voor in de keuken.

Bekijk onze online showroom en ontdek ons aanbod met keukenwanden. Stel vervolgens jouw eigen achterwand op maat samen. We luisteren natuurlijk graag naar jouw wensen. En heb je een vraag over onze een van onze keuken achterwanden? Of over één van onze andere producten van glas? Neem dan eens contact met ons op!

FAQ glazen keukenachterwand

Hoe bevestig ik een keuken achterwand?

Een keuken achterwand van GLAZZ® is eenvoudig zelf te bevestigen. Besteed je dit liever uit aan ons? Geen probleem, dit doen wij graag voor je. De keuze van de bevestigingsmethode is afhankelijk van de glaskeuze. Hierin zijn twee mogelijkheden. Transparant of Dekkend gekleurd glas.

  1. Heb je gekozen voor een transparante glassoort? Dan zie je de muur nog door het glas en is het glas te bevestigen met een RVS bevestigingsset. Deze kies je bij het samenstellen van de keuken achterwand.
  2. Heb je gekozen voor een dekkende kleur in hoogglans of mat glas? Dan bevestig je de glasplaat met montagekit. Zowel de kit als de achterwand is dan niet meer zichtbaar door het glas.

Hoe bepaal ik de maat van een keuken achterwand?

Bij het samenstellen van de keuken achterwand staat precies vermeld wat je moet meten en welke maten je in moet gaan vullen. Ook staat er een document “inmeetinstructie”. Lees deze aandachtig door zodat je precies weet hoe het moet.

Wat is een sparing in een keuken achterwand?

Heb jij een wandcontactdoos op de achterwand of moet er rekening gehouden worden met een raamkozijn of vensterbank? In deze gevallen wordt er een sparing in het glas gemaakt zodat de glasplaat perfect in jouw keuken past.

Kan ik door de keuken achterwand heen kijken?

  1. Heb je gekozen voor een transparante keuken achterwand? Hieronder vallen helder, getint en satijn glas. In dat geval kan je door het glas heen kijken en blijf je jouw achterwand zien. Het glas beschermt de achterwand tegen vocht en vuil.
  2. Een gekleurde achterwand in mat of hoogglans glas is dekkend gekleurd. Dit betekent dat de muur niet meer zichtbaar is na het plaatsen van het glas. Het voordeel is dat deze achterwand zo over de bestaande tegels geplaatst kan worden. Met montagekit kan de glasplaat wordt vastgeplakt.

Is een achterwand voor de keuken hittebestendig?

Ja. Deze zijn hittebestendig. De keuken achterwanden van GLAZZ® worden eerst op maat gemaakt en daarna gehard. Dit harden gebeurt als volgt. In de oven wordt het glas verhit en daarna versneld afgekoeld. Hierdoor krijgt het glas een oppervlaktespanning en is het glas vijf keer sterker dan ongehard glas. Het glas wordt nu gehard veiligheidsglas genoemd en wordt ook toegepast als autoraam, glazen deuren en bushokjes.

Gaat een gekleurde glazen achterwand ook verkleuren door het zonlicht?

Nee. Een glazen keukenachterwand van GLAZZ® verkleurt niet. De dekkend gekleurde keukenachterwanden bestaan uit de combinatie van glas en een keramische lak. De keramische lak wordt tijdens het hardingsproces in onze fabriek een vast onderdeel van het glas. Dit betekent dat de kleur hierna krasvast en UV-bestendig is.

Blogartikelen over een glazen keukenachterwand: