10 tips voor een glazen keukenachterwand

Keukenachterwand basic wit hoogglans 18-10-19 (3)

10 tips voor een glazen keukenachterwand

Wil je een nieuwe look in de keuken of ga je de keuken renoveren? Denk eens na over een nieuwe keukenachterwand van transparant of dekkend gekleurd glas. De keuken krijgt hierdoor een totaal andere look. De keukenachterwanden maken wij volledig op maat in onze fabriek.

GLAZZ neemt je graag mee in de 10 beste tips voor jouw keuken achterwand. Ontdek in dit artikel welke tips het meest efficiënt zijn bij de inrichting van je keuken.

Tip 1: Hittebestendig glas

Achter het fornuis kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Daarom is het belangrijk dat de achterwand hittebestendig is. Gehard veiligheidsglas is bestand tegen grote temperatuurverschillen en kan daarom prima achter de kookplaat worden geplaatst.
Het geharde veiligheidsglas is daarnaast vijf tot zes keer sterker dan ongehard glas en is daarom ook nog eens veilig en duurzaam. Let daarom goed op of een glazen keukenachterwand is gemaakt van gehard veiligheidsglas. Bij ons is dit altijd het geval.

Tip 2: UV-bestendige kleur

Ben je op zoek naar een witte of zwarte glasplaat achter het fornuis als keukenachterwand? Of een andere kleur zoals geel, groen of rood? Een dekkend gekleurde keukenachterwand is een eye-catcher in de keuken. Het is daarom belangrijk dat de achterwand niet gaat verkleuren of dat de verf los gaat laten.
Kies daarom voor een glazen achterwand met een keramische verf. Bij het harden van het glas wordt de keramische verf onderdeel van het glas. De keukenachterwand is dan hitte, kras en Uv-bestendig.

Keukenachterwand mat zwart
Glazen keukenachterwand basic wit hoogglans

Tip 3: Zorg voor contrast en kleur

Speel met kleur en creëer contrast. Maak van de keuken een ware blikvanger. Wit op wit is een goede neutrale keuze. Mag het wat spannender? Kies dan voor een kleur die duidelijk afsteekt bij de kleuren in de keuken. Is de kleur gekozen? Bepaal dan ook of je gaat voor de hoogglans of de matte versie. Kies je voor een dekkende kleur? Dan kun je de glasplaat of spatplaat eenvoudig bevestigen met montagekit op de bestaande wand.

Bestel een paar gratis proefmonsters en bekijk in jouw keuken wat de juiste kleur is.

Tip 4: Matte of hoogglans uitstraling

Glas heeft van nature een glad oppervlak. Door het vlakke oppervlak en de onderliggende kleur ontstaat er een spiegelend effect. De kleur en de spiegeling zorgen samen voor het hoogglanseffect. De keuken krijgt door deze hoogglans kleur een blijvende luxe uitstraling. Naast de hoogglans kleuren hebben we ook een matte variant waarbij het glas minder spiegelt. De matte variant wordt gemaakt met satijnglas. Satijnglas is een glassoort met een ruw oppervlak aan de voorzijde. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat het glas minder spiegelt. De kleur wordt aangebracht op de gladde zijde van het glas. Alle kleuren van GLAZZ zijn dekkend gekleurd, krasvast, en hitte- en Uv-bestendig.

Keukenachterwand zwart hoogglans
Glazen keukenachterwand op maat mat wit (4)

Tip 5: Transparante glasplaat of spatplaat

Wil je jouw mooie achterwand blijven zien, maar beschermen tegen vocht en vlekken? Kies dan voor een transparante keukenachterwand. Een transparante glasplaat achter het fornuis, een spatwand of spatscherm kan met een RVS-schroefbevestiging of met RVS klemmen tegen de wand worden geklemd. Transparant glas is beschikbaar in meerdere tinten van helder glas tot grijs, brons en blauw getint glas. Afhankelijk van jouw wensen stel je keukenachterwand bij ons zelf samen.

Tip 6: Keukenachterwand zelf samenstellen

Is de keuken voor jullie een belangrijke plek in huis? Kies dan zelf jouw glasplaat voor achter het fornuis. De achterwand bepaalt de sfeer en jouw keuken. Er is een ruime keuze aan kleuren en mogelijkheden. Een brede achterwand van mat glas geeft een rustige uitstraling. En een hoogglans achterwand geeft een chique uitstraling. Bij de afzuigkap of het fornuis is de bescherming van de muur belangrijker dan bij de kraan. Bepaal daarom zelf waar de glasplaat wat hoger of wat lager moet. Met sparingen voor wandcontactdozen, hoek sparingen voor een raamkozijn en aanvullende panelen zorgen we dat het perfect past.

Keukenachterwand samenstellen
Keuken achtewand getint grijs
Glasplaat transparant

Tip 7: Bestel gratis proefmonsters

Wil je zeker zijn van de juiste kleur in de keuken? Bestel bij ons vier gratis proefmonsters en bekijk de kleuren in je keuken. Controleer de kleur zowel bij daglicht als bij kunstlicht. Zo krijg je de beste indruk hoe de kleur past bij jouw keuken. Glas is van nature groen en heeft daarom altijd effect op de kleur die op achterzijde van het glas is aangebracht. Een RAL kleur op glas zal dus altijd afwijken van de RAL kleur op de muur. Om deze reden raden wij je aan om altijd eerst een proefmonster te bestellen.

Gratis proefmonsters

Tip 8: 100% Pasgarantie

Wil je zeker weten dat de keukenachterwand past? Kies dan voor onze 100% pasgarantie en wij zorgen ervoor dat het glas wat jij bestelt perfect past. 100% pasgarantie krijg je wanneer je onze inmeetservice bestelt. Onze monteur maakt een afspraak om het glas te komen inmeten. Na het inmeten sturen wij een offerte met daarin jouw keuze. Ben je akkoord? Dan maken wij jouw keukenachterwand of spatwand in onze fabriek en zorgen wij dat hij bij jou thuis wordt afgeleverd.

Inmeetservice bestellen
Keuken achtewand grijs hoogglans
Keukenachtewand mat wit en zwart

Tip 9: Keukenachterwand, spatwand of spatscherm monteren

Een keukenachterwand kan je zelf eenvoudig plaatsen in de keuken. Heb je een kleine transparante glasplaat voor achter het fornuis besteld? Dan kan je deze eenvoudig met schroeven bevestigen. Is de glasplaat dekkend gekleurd? Dan kun je de glasplaat met montagekit op de bestaande wand plakken. Bij de glasplaat wordt een montagehandleiding meegeleverd.

Voor de lange achterwanden is het aan te raden om met twee personen de achterwand te plaatsen. Doe je dit liever niet zelf, dan kun je ook gebruik maken van onze landelijke montageservice.

Tip 10: Schoonmaken van het glas

Een keukenachterwand van glas heeft als voordeel dat je deze eenvoudig kan schoonmaken. Vaak is het schoonmaken met heet water en een zachte doek al voldoende. Veeg het glas daarna direct droog met een doek en je bent klaar! Zitten er vetvlekken op het glas? Verwijder deze dan eerst met een ontvetter.

Gerelateerde onderwerpen