Wandpanelen

Wandpanelen

Wandpanelen

Wil je een wand in de woonkamer of op kantoor netjes afwerken met een wandpaneel? Denk dan eens aan een glazen wandpaneel. Wandpanelen vind je in verschillende materialen zoals hout, kunststof, coverboard en laminaat. Naast deze wandpanelen kun je tegenwoordig ook kiezen voor glas. Glazen wandpanelen worden nu vaak toegepast als keukenachterwand en wanden in de badkamer. Strak gekleurde panelen in hoogglans of mat geven een bijzondere uitstraling aan de ruimtes in de woning of op kantoor.

 

Bekijk producten

Toepassingen van een wandpaneel

Een wandpaneel van glas wordt vaak toegepast in de keuken en in de badkamer. Hiervoor wordt gekozen omdat glas zeer goed tegen vocht en hitte kan. Denk eens aan een keukenachterwand, een vensterbank, of een wandpaneel achter de prullenbak. In deze situaties komt het glas regelmatig in contact met vocht en vuiligheid. Glas is eenvoudig schoon te maken. Ook wanneer het vocht of vuil al langere tijd op het glas zit.

In de badkamer kun je ook denken aan een achterwand van de douche. Door te kiezen voor een hoogglans zwart of mat zwart wandpaneel, geef je heel snel een nieuwe look aan de badkamer. Een groot voordeel van glas in de badkamer is dat dit eenvoudig schoon te maken is en dat het materiaal heel duurzaam is.

Voordelen van een glazen wandpaneel

  1. De panelen van glas hebben een aantal sterke voordelen wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld hout of kunststof. We noemen hieronder de voordelen op van een glazen wandpaneel.
  2. Het wandpaneel wordt compleet op maat geleverd en kan daarna eenvoudig tegen de wand worden geplakt met montagekit. Het zijn dus kant-en-klare wandpanelen.
  3. De wandpanelen worden in de fabriek op maat gemaakt. Een paneel van 1.000 x 3.000 mm is voor ons geen probleem. Dit betekent dan je een wand van vloer tot aan het plafond met één wandpaneel kan bekleden. 
  4. Schuine zijdes of sparingen voor een kozijn of wandcontactdoos worden in de fabriek in het glas aangebracht. Het inmeten komt bij deze situaties heel precies. Bestel hiervoor onze inmeetservice en ontvang 100% pasgarantie.
  5. Uv- en krasbestendige kleur brengen we aan op het wandpaneel. Omdat we werken met een emaille lak wordt de kleur onderdeel van het glas. Hierdoor ontstaan er geen verkleuringen en is de kleur een onderdeel van het glas geworden.
  6. Hittebestendig zijn de wandpanelen van GLAZZ. We werken met gehard veiligheidsglas. Dit glas is 5 keer sterker dan ongehard glas en is geschikt voor achter een fornuis. (Vermijd wel vlam contact)
  7. Vochtbestendig is een wandpaneel van glas van nature. Plaats je een wandpaneel in de keuken als achterwand of als achterwand in de badkamer? Dan krijg je een superstrak eindresultaat. Vergeet niet de randen netjes af te kitten.

Stijl van het wandpaneel

Ga je niet voor een houten wandpaneel maar voor een glazen wandpaneel? Dan kun je deze helemaal naar wens samenstellen. 

Speel met kleur en creëer contrast. Maak met een glazen wandpaneel van de wand of muur een ware eye-catcher. Wit op wit is een goede neutrale keuze. Mag het wat spannender? Kies dan voor een kleur die duidelijk afsteekt bij de kleuren in de woning. Is de kleur gekozen? Bepaal dan ook of je gaat voor de hoogglans of de matte versie.

Glas heeft van nature een glad oppervlak. Door het vlakke oppervlak en de onderliggende kleur ontstaat er een spiegelend effect. De kleur en de spiegeling zorgen samen voor het hoogglans-effect van het wandpaneel. De keuken krijgt door deze hoogglans kleur een blijvende luxe uitstraling. Naast de hoogglans kleuren hebben we ook een matte variant waarbij het glas minder spiegelt. De matte variant wordt gemaakt met satijnglas. Satijnglas is een glassoort met een ruw oppervlak aan de voorzijde. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat het glas minder spiegelt. De kleur wordt aangebracht op de gladde zijde van het glas. Alle kleuren van GLAZZ zijn dekkend gekleurd, krasvast, en hitte- en Uv-bestendig.

Gratis proefmonsters

Wil je zeker zijn van de juiste kleur van het wandpaneel? Bestel bij ons vier gratis proefmonsters en bekijk de kleuren thuis. Controleer de kleur zowel bij daglicht als bij kunstlicht. Zo krijg je de beste indruk hoe de kleur past bij jouw woning. Glas is van nature groen en heeft daarom altijd effect op de kleur die op de achterzijde van het glas is aangebracht. Een RAL kleur op glas zal dus altijd afwijken van de RAL kleur op de muur. Om deze reden raden we je aan om altijd eerst een proefmonster te bestellen.


Gratis proefmonsters

Inmeten met 100% pasgarantie

Wil je zeker weten dat het wandpaneel past? Kies dan voor onze 100% pasgarantie en we zorgen ervoor dat het glas dat je bestelt perfect past. 100% pasgarantie krijg je wanneer je onze inmeetservice bestelt. Onze monteur maakt een afspraak om het glas te komen inmeten. Na het inmeten sturen we een offerte met daarin jouw keuze. Ben je akkoord? Dan maken we jouw wandpaneel in onze fabriek en zorgen we dat hij bij jou thuis wordt afgeleverd.


Inmeetservice bestellen