Gehard glas

Wil je wel eens iets anders in je huis zonder dat er een tijdrovende en dure verbouwing voor nodig is? Denk dan eens aan gehard glas. Er zijn talloze toepassingen voor in huis, bijvoorbeeld als tussendeur, maar ook in de keuken en in de badkamer. Wij maken al onze producten van gehard glas namelijk voor jou op maat, zodat het altijd past. Dat is niet alleen enorm praktisch, maar ook heel erg mooi!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je onze producten van gehard glas.

 

Bekijk producten

Gehard glas: extra stevig en extra veilig

Bijna alle producten uit het assortiment van GLAZZ maken we van gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas is vijf keer sterker dan ongehard glas en daardoor zeer geschikt om toe te passen in huis of kantoor. Gehard glas is zo goed als onbreekbaar, maar mocht dit toch gebeuren, dan breekt het in duizenden stukjes zonder scherpe randen. Wel zo veilig!

Doordat gehard glas zo sterk is, is het ideaal voor het vervaardigen van producten die je veel gebruikt. GLAZZ maakt dan ook de volgende producten:

Zo maken we gehard glas op maat

De basis van gehard glas is gewoon glas. In onze fabriek in Friesland verwerken we iedere dag meer dan 30 ton van dit gewone glas tot allerlei producten van gehard veiligheidsglas. Dit doen wij door het glas in onze fabriek op maat te snijden en te bewerken tot een eindproduct. Daarna wordt het glas gehard en is het verder niet meer te bewerken.

Om gehard glas te maken is een hardingsoven nodig. Het glaspaneel spannen we hierin thermisch voor door het tot meer dan 600°C te verhitten. Vervolgens koelen we het glaspaneel snel af. Hierdoor ontstaat een mechanische sterkte door het verschil in spanning tussen het glas en het glasoppervlak.

Bij GLAZZ gehard glas bestellen

Gehard glas is ideaal voor gebruik binnen- en buitenshuis. Het grote voordeel van GLAZZ is bovendien dat je producten van gehard glas heel eenvoudig online bestelt. Jij selecteert het juiste product, geeft ons de juiste maten door en vinkt opties aan en wij gaan met je bestelling aan de slag.

Bestel bij GLAZZ gehard glas online.

Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen als je advies nodig hebt of meer wilt weten over onze producten van gehard veiligheidsglas.