5 tips voor het schoonmaken van je douchecabine

Douchedeur Iris 4

5 tips voor het schoonmaken van je douchecabine

Veiligheidsglas kopen of bestellen? GLAZZ is dé specialist op het gebied van veiligheidsglas op maat. Bereken de prijs direct online

Een douchecabine in je badkamer is een feestje als je gaat douchen. Maar dat schoonmaken. Dat is toch wel iets minder leuk. Wil je weten hoe je jouw douchecabine het beste onderhoudt? In dit artikel geven we je de vijf beste tips mee voor het schoonmaken en het onderhouden van je douchecabine.

Uiteraard is goede hygiëne erg belangrijk in je badkamer. Bacteriën nestelen zich snel in allerlei voegen en gaten. Bij een slecht onderhouden badkamer loop je sneller virussen en infecties op. Het is daarom belangrijk om je badkamer en je douchecabine regelmatig goed schoon te maken.

Heb je pas geleden een nieuwe douchecabine gekocht? Of wil je weten hoe je jouw douchecabine het beste kunt onderhouden? Voorkom slecht hygiëne en ga direct aan de slag. In dit artikel geven je de onze vijf belangrijkste tips mee voor het schoonmaken en onderhouden van je douchecabine.

collectieboek badkamer

1.Maak je douchecabine goed droog na gebruik

Ben je klaar met douchen? Maak dan direct je douchecabine vochtvrij. Zorg voor een droge cabine en voorkom schimmel en roestige aanslag. Gebruik een raamwisser om je douchecabine droog te maken en zorg met een handdoek dat je de vloer goed droogt.

Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer. Zet na het douchen ramen en/of deuren open of laat de ventilator in je badkamer nog even z’n gang gaan. Vocht verdwijnt daardoor sneller. Hou je hier keer op keer rekening mee na het douchen dan zorg je dat schimmel op korte termijn geen kans maakt in je douchecabine.

2.Glazen douchecabines maak je eenvoudig en snel schoon

Een glazen douchecabine gaat vele jaren mee als je het maar goed onderhoudt. Daarnaast is het materiaal van je douchecabine van belang bij de levensduur en de schoonmaak hiervan. Een glazen douchecabine bijvoorbeeld, is makkelijk afneembaar en is daardoor snel schoongemaakt.

Het voordeel van een glazen douchecabine van gehard veiligheidsglas is dat de cabine wel tegen een stootje kan. Gehard glas is namelijk vijf keer sterker dan ongehard glas. Dus ben je op zoek naar een sterke douchecabine? Koop dan bij GLAZZ® een douchecabine. Zo weet je zeker dat deze van gehard veiligheidsglas is.

Douchecabine schoonmaken
Douchecabine schoonmaken

3.Vergeet naast je douchecabine de rest niet

Je douchecabine is niet de enige plek die jouw focus verdient. Hoeveel bacteriën denk je dat er in de douchekop zitten? Als je deze niet regelmatig reinigt en/of schoonmaakt dan zal je merken dat de douchestralen minder worden. Het kalk gaat in de gaatjes zitten en er komt een witte aanslag op de douchekop.

Zorg ervoor dat je jouw douchekop regelmatig ontkalkt. Koppel je douchekop los en leg deze in een bak met water en schoonmaakazijn. Je kan ook wat schoonmaakazijn in een plastic zak doen en deze om de douchekop heen vouwen. Na 5 minuten kan de douchekop worden afgespoeld en is deze weer klaar voor gebruik.

En dat vieze doucheputje? Tja, niemand vindt dit een smakelijk karwei maar het is wel essentieel. Ook deze dien je regelmatig schoon te maken. Doe je dat niet, dan heeft het schoonmaken van je douchecabine weinig nut. De Bacteriën bereiken je uiteindelijk alsnog via andere gaten en kieren.

Nog even een extra tip: Maak je doucheputje wekelijks schoon. Je voorkomt daarmee dat het uiteindelijk uitdraait op een smerig klusje als je het weken op zich laat wachten.

Douchecabine met schuifdeur Luna
Douchehoek met schuine zijde (2)

4.Regelmaat

Je weet inmiddels dat het enorm belangrijk is om na een douchebeurt de douche droog te maken. Maar hoe vaak maak je je badkamer schoon? Het droogmaken van je cabine alleen is natuurlijk niet voldoende. Het is daarom belangrijk om wekelijks je badkamer onder handen te nemen. Kies een vast moment in de week dat je jouw badkamer grondig gaat schoonmaken. Door het inplannen van je taak voorkom je dat je het een keer vergeet of overslaat wanneer je eigenlijk geen zin hebt.

5.Neem contact op bij vragen over het onderhoud van je douchecabine

GLAZZ® is zoveel meer dan alleen een glashandel. We hebben veel kennis in huis als het gaat om glas voor de badkamer. Bij ons bestel je niet alleen een douchecabine, maar ook voor een douchewand, een douchedeur of voor jouw douchewand met deur zit je bij GLAZZ® goed.

Doordat we meer dan 100 jaar bestaan durven we best te stellen dat we verstandig hebben van het produceren, monteren en onderhouden van glas op maat.

Heb je een vraag over je douchecabine? Bijvoorbeeld over het schoonmaken ervan? Neem dan contact op en we helpen je antwoorden te krijgen op jouw vragen.

Gerelateerde onderwerpen