Veiligheidsglas op maat

Ons veiligheidsglas op maat vind je in tal van producten in heel Nederland. We installeren ons veiligheidsglas in onder andere in huizen, restaurants, hotels en op kantoren. Dat het veiligheidsglas steeds vaker wordt gebruikt is niet zonder reden: het veiligheidsglas van GLAZZ® is maar liefst vijf keer sterker dan normaal gelaagd glas. En mocht het onverhoopt toch breken, dan worden het duizenden kleine onscherpe blokjes glas.

Naast dat het veiligheidsglas sterk is heeft het nog een aantal voordelen. Glas biedt het voordeel dat de ruimtes natuurlijk licht krijgen en ruimtelijk ogen. Er is veel onderzoek gedaan naar licht op de werkvloer. Uit diverse recente onderzoeken is gebleken dat meer daglicht voordelen oplevert. Licht beïnvloedt de stemming van de dag, zorgt voor vitaliteit en een verhoogde productiviteit. Daar moeten we dus gebruik van maken!

Daarnaast hebben we onze privacy nodig. Door het plaatsen van keuken achterwanden, scheidingswanden, douchewanden en glazen deuren worden de ruimtes van elkaar gescheiden. De glazen wanden reduceren het geluid. Hierdoor kan je bijvoorbeeld rustig werken in je eigen ruimte terwijl je wel het zicht en licht behoud. Dit is de reden waarom houten deuren en muren worden vervangen door veiligheidsglas.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas of veiligheidsbeglazing, ook wel letselwerende beglazing genoemd, is de algemene benaming voor glas dat een letselwerend breukgedrag heeft. Glas mag veiligheidsglas genoemd worden, wanneer in een norm (NEN 3569) is vastgelegd.

Gehard veiligheidsglas

Om gehard veiligheidsglas te maken is een hardingsoven nodig. Het glaspaneel wordt hierin thermisch voorgespannen door het tot meer dan 600 °C te verhitten. Vervolgens wordt het glaspaneel snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat een mechanische sterkte door het verschil in spanning tussen het glas en het glasoppervlak.

Gehard veiligheidsglas is 5 keer sterker dan ongehard glas en is hittebestendig. Wanneer veiligheidsglas toch breekt dan worden het kleine brokjes glas. Een bekend voorbeeld hiervan is een kapot autoruit of bushokje. Reden genoeg om in huis, kantoor of voor een openbare gelegenheid te kiezen voor veiligheidsglas.

Het verschil tussen ongehard glas en gehard veiligheidsglas is met het oog niet te zien, maar de verschillen zijn er zeker! Op onze website van GLAZZ® zijn alle producten gemaakt van gehard veiligheidsglas. Met uitzondering van spiegels. Deze worden niet van gehard glas gemaakt.

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glaslagen met daartussen folie (vaak een PVB folie). Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Gelaagd veiligheidsglas heeft als voordeel dat het glas bij breuk niet uiteen valt, maar één geheel blijft.;

Toepassing van veiligheidsglas

Gehard veiligheidsglas wordt toegepast in glazen deuren, douchedeuren, glazen scheidingswanden en achterwanden voor bijvoorbeeld in de keuken.

Bij glazen luifels en balustrades wordt gelaagd veiligheidsglas toegepast. Doordat er tussen de glasplaten een onzichtbare stugge folie wordt geplaatst zal het glas bij breuk bij elkaar blijven.

Veiligheidsglas op maat bestellen

Wil je jouw veiligheidsglas op maat bestellen? Bij GLAZZ® wordt jouw veiligheidsglas in onze eigen fabriek op maat gemaakt. Kies een product of stel zelf je glasplaat van gelaagd gehard of gelaagd veiligheidsglas samen. Je ziet direct de prijs.

Hulp nodig bij het bepalen van de maat? Bestel onze inmeetservice met 100% pasgarantie. Veiligheidsglas bestellen of direct kopen? Maak een keuze uit de onderstaande opties.