Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt steeds vaker toegepast en dat is niet zonder reden. Veiligheidsglas is maar liefst vijf keer sterker dan normaal gelaagd glas. En mocht het onverhoopt toch breken, dan worden het duizenden kleine onscherpe blokjes glas. Naast dat veiligheidsglas sterk is heeft glas nog een aantal andere voordelen. Glas zorgt ervoor dat ruimtes natuurlijk licht krijgen en ruimtelijker ogen. Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van meer daglicht. Licht beïnvloedt je stemming, zorgt voor meer vitaliteit en een verhoogde productiviteit. Daar moeten we dus gebruik van maken! Daarnaast zijn we ook steeds meer op zoek naar privacy in de woning. Door het plaatsen van scheidingswanden of glazen deuren worden ruimtes op een mooie manier van elkaar gescheiden. Glazen wanden reduceren het geluid en hierdoor wordt het thuiswerken een stuk relaxter.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas of veiligheidsbeglazing, ook wel letselwerende beglazing genoemd, is de algemene benaming voor glas dat een letselwerend breukgedrag heeft. Glas mag veiligheidsglas genoemd worden, wanneer dit in een norm (NEN 3569) is vastgelegd.

Gehard veiligheidsglas

Om gehard veiligheidsglas te maken is een hardingsoven nodig. Het glaspaneel wordt hierin thermisch voorgespannen door het tot meer dan 600 °C te verhitten. Vervolgens wordt het glaspaneel snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat een mechanische sterkte door het verschil in spanning tussen het glas en het glasoppervlak.

Het verschil tussen ongehard glas en gehard veiligheidsglas is met het oog niet te zien, maar de verschillen zijn er zeker! Al onze producten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Met uitzondering van spiegels. Deze worden niet van gehard glas gemaakt.

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glaslagen met daartussen folie (vaak een PVB folie). Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Gelaagd veiligheidsglas heeft als voordeel dat het glas bij breuk niet uiteen valt, maar één geheel blijft.;

Toepassing van veiligheidsglas

Gehard veiligheidsglas wordt toegepast in glazen deuren, douchedeuren, glazen scheidingswanden en achterwanden voor bijvoorbeeld in de keuken.

Bij glazen luifels en balustrades wordt gelaagd veiligheidsglas toegepast. Doordat er tussen de glasplaten een onzichtbare stugge folie wordt geplaatst zal het glas bij breuk bij elkaar blijven.

Veiligheidsglas op maat bestellen

Wil je jouw veiligheidsglas op maat bestellen? Bij GLAZZ wordt jouw veiligheidsglas in onze eigen fabriek op maat gemaakt. Kies een product of stel zelf je glasplaat van gelaagd gehard of gelaagd veiligheidsglas samen. Je ziet direct de prijs.

Hulp nodig bij het bepalen van de maat? Bestel onze inmeetservice met 100% pasgarantie. Veiligheidsglas bestellen of direct kopen? Maak een keuze uit de onderstaande opties.

Youtube video screenshotYoutube play icon