Badkamer renovatie

Badkamer renovatie

Badkamer renovatie

Bij het horen van de term badkamer renovatie gaan bij veel mensen de haren overeind staan. Aan de ene kant kijk je natuurlijk ontzettend uit naar die nieuwe look van je badkamer. Maar aan de andere kant: je vindt het ook best een beetje spannend. Bij een renovatie denk je vaak aan breken, veel rotzooi, stof en dagen- of zelfs wekenlang je badkamer niet kunnen gebruiken. Niets is minder waar. Je kunt je badkamer ook renoveren zonder te breken bijvoorbeeld. Maar daarover later meer.

Bedenk je vooraf goed wat je gaat renoveren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij de renovatie van je badkamer. Bedenk je dus vooraf goed wat je wilt gaan vervangen. Uiteindelijk bepaal je toch zelf wat er moet gebeuren en hoe groot de impact is. Ga je alleen het badkamermeubilair vervangen of kies je wel voor een complete verbouwing? In beide gevallen weet je: uiteindelijk heb je er voor jaren profijt van.

Die keuze is natuurlijk afhankelijk van de look van je huidige badkamer. En natuurlijk komen er bij een badkamer renovatie nog de nodige kosten bij kijken. Stel jezelf de vraag: wat wil ik precies renoveren? En wat zijn de kosten als ik de renovatie zelf ga doen of laat doen? Vragen die je jezelf vooraf moet gaan stellen om je optimaal voor te bereiden.

Wat kost een badkamer renovatie

De kosten van je badkamer renovatie kunnen ontzettend variëren. Wat een badkamer renovatie kost is erg afhankelijk van het type renovatie. Als je alleen je meubilair wilt gaan vervangen ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je jouw badkamer compleet gaat verbouwen.

De kosten van je badkamer renovatie zijn onder andere afhankelijk van:

  • De impact van de renovatie;
  • De grootte van je badkamer;
  • De kosten van nieuw materieel. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine, een wasbak of nieuwe wandtegels of wandpanelen.
  • Ga je de renovatie zelf doen of ga je jouw badkamer laten renoveren?

Je begrijpt dat de prijs van elke renovatie nogal varieert en dat je het jezelf zo goedkoop of duur mogelijk kan maken. Daarom blijven we erop hameren. Zorg voor een goede voorbereiding en weet van tevoren wat het je ongeveer gaat kosten. Voorkom dat je achteraf voor nare verrassingen komt te staan.

Een badkamer renovatie zonder te breken

Misschien droom je al een tijdje van een nieuwe badkamer. En komt het er steeds maar niet van. Zoals we in de intro van dit artikel al hebben beschreven: het renoveren van je badkamer hoeft niet ingrijpend te zijn. Een badkamer renovatie zonder te breken is namelijk ook gewoon mogelijk. Je moet alleen even weten hoe je het aanpakt.

Bij GLAZZ zijn we gespecialiseerd in het produceren, leveren en adviseren van glas op maat oplossingen voor in de badkamer. We kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van het renoveren, door bijvoorbeeld alleen je douchehoek of spiegel te vervangen zonder te breken. Dat scheelt je al een hoop stress en natuurlijk tijd bij de renovatie zelf.

Badkamer renovatie
Nieuwe badkamer

De trend van dit moment: Glas in de badkamer

Je ziet het gelukkig steeds vaker in nieuwe badkamers. Het gebruik van gehard veiligheidsglas door een nieuwe douchecabine, douchewand, badkamerdeur of glazen wandpanelen. Natuurlijk is glas in de badkamer al van alle jaren, maar de mate waarin glas in de badkamer wordt toegepast is inmiddels wel behoorlijk toegenomen. Bij GLAZZ staan we daar dus echt niet van te kijken. Want kies je voor glas, dan kies je voor kwaliteit. Zeker als je jouw glas op maat producten bestelt bij GLAZZ.

Laten we eerlijk wezen. Glas in je badkamer heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen nemen we graag even met je door.

  1. Te beginnen met het schoonmaken ervan. Glas is heel eenvoudig schoon te maken. Dat voordeel wordt nog belangrijk als het schoonmaken van je badkamer niet bepaald je hobby is. Door het gladde oppervlak krijg je vocht en vuil zo van je glazen douchewand of deur af. En natuurlijk hecht vuil zich sowieso minder makkelijk aan glas in tegenstelling tot bijvoorbeeld plexiglas of een douchegordijn van textiel.
  2. Een ander voordeel is dat glas doorzichtig is en het veel licht toelaat. Doordat je door het glas heen kan kijken oogt je badkamer optisch groter en een stuk ruimtelijker. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld zelf een kleine badkamer hebt.
  3. Heb je een industriële, landelijke of klassieke badkamer? Elke woonstijl wordt er mooier door met glas. Je bent daardoor nooit beperkt met het inrichten en bepalen van de look van jouw badkamer.

Een nieuwe badkamer in een handomdraai

Een voordeel van GLAZZ is dat we al onze producten uitsluitend voor je op maat maken. Zo kun je altijd een nieuwe glazen douchecabine plaatsen zonder dat daar een grote verbouwing voor nodig is.

Ook als je iets anders wilt dan tegeltjes in je badkamer, raden we je aan om onze mogelijkheden te bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badkamer renovatie met wandpanelen van glas? Glazen wandpanelen geven je badkamer een unieke en moderne uitstraling en met glas is het natuurlijk veel makkelijker schoon te houden. Glas is glad en voegen behoren hiermee tot het verleden. Ideaal voor in de badkamer!

De basis begint bij ons

Een nieuwe badkamer of een badkamer renovatie begint bij GLAZZ. Bekijk ons aanbod met glazen douchecabines, douchewanden en deuren en laat je inspireren door alle mogelijkheden voor in jouw badkamer. Je hoeft de deur niet meer uit, maar je kunt op onze website precies aanklikken wat je nodig hebt en het zo samenstellen dat het aan al jouw wensen voldoet. GLAZZ maakt het vervolgens voor jou op maat. Super praktisch en makkelijk voordat je aan de slag gaat met het renoveren van jouw badkamer.

Maak kennis met GLAZZ

Wil je weten waarmee je nog meer kunnen bedienen neem dan een kijkje in ons assortiment. Alle producten worden volledig gemaakt met gehard veiligheidsglas. Dit glas is vijf keer sterker dan normaal gelaagd glas. En breekt het glas toch onverhoopt, dan breekt het in duizenden stukjes waardoor je je niet snijdt aan de scherpe randen.

Daarnaast snijden we al onze producten op maat. In elke ruimte in huis kun je dus gebruik maken van onze producten van glas. Naast glasproducten voor in de badkamer produceren we ook onder andere keuken achterwanden, glazen deuren en tafelbladen. Het op maat maken doen we in onze eigen fabriek op Nederlandse bodem. Onze maatwerk producten zijn daardoor betaalbaar en worden snel bij je thuis of op kantoor geleverd.

Ben je al bekend met onze aanvullende service? GLAZZ is namelijk veel meer dan alleen een leverancier van glas op maat oplossingen. We leveren namelijk niet alleen glas voor de badkamer, keuken en deuren, maar hebben ook een eigen servicedienst. Ideaal als je ondersteuning nodig hebt bij je renovatie.

Kies je ervoor om de inmeting door ons te laten doen? Dan kost je dat niets en krijg je ook nog eens 100% pasgarantie. Je weet dan zeker dat je jouw douchecabine of douchedeur bestelt op de juiste afmetingen die horen bij jouw badkamer. Wil je jouw het product door ons laten monteren? Dan is dat ook geen probleem bij GLAZZ. Kies voor onze montageservice en bij GLAZZ regelen we de rest.

Bij advies, vragen of opmerkingen komen we uiteraard ook graag met je in contact. Neem contact op via de chat of laat een berichtje achter via onze contactformulier. Spreken we je snel?

Gerelateerde onderwerpen