Schoonmaak tips voor glas

Glas schoonmaken

Schoonmaak tips voor glas

We krijgen bij GLAZZ vaak de vraag hoe je beste glas schoonmaken kan. In dit artikel leggen we je uit hoe je het glas het beste kan reinigen zonder dat er strepen achterblijven. Daarbij geven we je een aantal tips waar je wel en niet aan moet denken bij het schoonmaken van glas?

Heb je vragen over het schoonmaken of reinigen van glas of over één van onze schoonmaakproducten? Dan staan onze adviseurs graag voor je klaar met een passend advies.

Glas streeploos schoonmaken

Herken je die strepen op het glas wanneer de zon prachtig op de ramen schijnt? Is het net lekker weer en dan je direct aan de slag om de ramen schoon te maken. Maar hoe komen die strepen nu op dat raam? Dat gaan we je vertellen. De strepen op het raam is opgedroogd schoonmaakmiddel. 

TIP: Om deze strepen te voorkomen raden we aan om het glas goed na te drogen met een trekker en een droge doek. Hierdoor blijven er geen vocht en zeepresten achter op het glas. Je kunt er ook voor kiezen om alcoholhoudend schoonmaakmiddel of de Glazzcleaner te gebruiken. Alcohol zorgt er voor dat het schoonmaakmiddel verdampt zodat er geen strepen of druppels op het glas achterblijven.

Microvezeldoekjes zijn ook erg effectief. Met een microvezeldoekje heb je een streeploos schoon resultaat. Zelfs als je alleen water gebruikt. Heb je na het poetsen nog steeds last van strepen op het glas? Pak dan eens een oude krant. Wrijf met de prop over het glas en de strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ook erg handig bij het schoonmaken van de ramen!

Glazen deur schoonmaken
 

Glas krasvrij houden

Kleine krasjes op het glas. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Om glas krasvrij te houden is het belangrijk om glas en metaal contact te voorkomen. Een pan kan het glasoppervlak beschadigen. Gebruik daarom onderzetters op glazen tafels en bladen om het glas zo mooi mogelijk te houden.

Ook bij het schoonmaken kunnen krasjes op het glas ontstaan wanneer niet de juiste middelen worden gebruikt. Gebruik nooit een schuurmiddel, bijtende middelen of bleek op glas. De middelen kunnen het glasoppervlak beschadigen.

Tip:  Zorg voor onderzetters op tafel zodat glas en metaal contact wordt vermeden. Bij het schoonmaken kunnen de krassen worden voorkomen als je als volgt te werk gaat. Verwijder eerst het vuil van het glas met water en zeep. Zo voorkom je dat je met het vuil krasjes maakt in het glas. Spoel het glas na met heet water zodat de zeepresten oplossen en je het glas eenvoudig kan nadrogen met een droge doek. Je zult zien dat je zo de glasplaat eenvoudig en snel schoon krijgt.

Keukenachterwand mat zwart
Glas schoonmaken
 

Glas vetvrij maken

Heb je een kookplaat van glas? Deze kookplaten zijn vaak gemaakt van hoogglans zwart glas. Wanneer de kookplaat schoon is dan ziet deze er mooi strak en glanzend uit. Zó willen we dat de kookplaat eruit blijft zien maar na het koken is de situatie helaas niet meer hetzelfde.

Vet en vocht spettert tijdens het koken op de glasplaat en droogt op. De mooie glanzende glasplaat heeft een poetsbeurt nodig. Maar hoe doe je dit het beste?

Tip:  Verwijder eerst het vuil van het glas met water en zeep of gebruik een ontvetter. Voorkom dat je met het vuil krasjes maakt in het glas door te werken met veel water of laat het vuil oplossen door de ontvetter. Spoel het glas na met heet water zodat de zeepresten oplossen en je het glas eenvoudig kan nadrogen met een droge doek. Je zult zien dat je zo de kookplaat of glazen achterwand eenvoudig en snel schoon krijgt.

Glas ontkalken

Tijdens douchen komt het glas vaak in contact met vet uit shampoo en douchegel. Dit zorgt voor een vettige laag waarin kalk zich goed nestelt. Om goed te kunnen ontkalken moet je eerst het glas schoonmaken met een ontvetter. Daarna kun je aan de slag met de ontkalker. Er zijn veel agressieve ontkalkers op de markt. Sommige zijn zo agressief dat ze beschermende lagen kunnen aantasten. 

Tip: Gebruik daarom altijd een milde ontkalker zodat het oppervlak van het glas niet beschadigd raakt. Hierdoor kan het glas door kleine krasjes dof worden.

Gerelateerde onderwerpen