Samenwerking Motiflow & GLAZZ®

Een glazen kunstwerk voor achter je fornuis

Friesland – 5 oktober 2018

GLAZZ® en Motiflow, twee jonge innovatieve bedrijven uit Friesland ontwikkelen samen een uniek product. Het doel was om kennis te maken en om van elkaar te leren. Dat er binnen enkele maanden een volledig nieuw product ontwikkeld zou zijn hadden wij niet gedacht! Mede door deze ervaring blijven wij de connectie zoeken met andere bedrijven.  

glazen-keukenachterwand-met-patroon-9x7round glazen-keukenachterwand-met-patroon-9x7-geogame-gr

De eerste producten die door deze samenwerking zijn ontstaan zijn de glazen keukenachterwanden met handgemaakte designer print. Deze producten zijn nu te bestellen op www.glazz.nl. Het glas beschermt de achterwand en is makkelijk schoon te maken. Het design zorgt voor de unieke sfeer in de keuken.

De ontwerpen worden geleverd door Motiflow, een online platform waar dagelijks nieuwe designers van over de hele wereld zich aansluiten. GLAZZ® is specialist in glas op maat en brengt ook de designer prints aan op het glas. Met keramische verf wordt het patroon op het glas geprint. In de oven wordt de keramische verf één met het glas, waardoor de kleur UV- en krasbestendig is.

Tien designs van een viertal Nederlandse designers zijn geselecteerd voor de eerste oplage. Van een rustige marmerprint tot een uitgesproken illustratie van (vergeten) groenten, de glazen keukenachterwanden zijn een echte eye-catcher voor in de keuken. Op www.glazz.nl zie je ook meteen door wie het gemaakt is en kun je het verhaal achter het patroon en de designer lezen.

“De consument wil graag unieke en persoonlijke items in huis halen, het liefst ook nog van eigen bodem. Zo haalt men tegenwoordig veel liever de groenten bij de boer waarvan je weet hoe hij zijn land verbouwt. Het voegt waarde toe als je weet hoe en door wie het gemaakt is. Het is natuurlijk prachtig om te zien dat de start ups van twee iconische en Friese bedrijven elkaar zo kunnen aanvullen. Deze nieuwe werelden komen nu samen in een hip en praktisch product,” aldus Jelle Jan Wissmann van GLAZZ®.

Over GLAZZ®

Het bedrijf en merk GLAZZ® , een dochterbedrijf van Steinfort Glas uit Franeker, is specialist in het maken van glazen producten zoals keukenachterwanden, glazen binnendeuren en inloopdouches op maat. Door het aanbieden van de gratis inmeetservice, proefmonsters en optioneel een montageservice, heeft GLAZZ® een unieke positie in de markt.

Over Motiflow

Motiflow, dochterbedrijf van Probo in Dokkum, is een designerplatform waarbij inmiddels zo’n 650 designers zich hebben aangesloten. De unieke patronen die hier worden geüpload, worden door Motiflow via een digitale koppeling aangeboden aan partners die deze weer kunnen (laten) printen op producten. Op deze manier verbindt Motiflow de designer met de wereld van ‘printerior' en maken ze creatie tastbaar. 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaas Tette Galema (GLAZZ®, 06-54780499) of Femke Wijbenga (Motiflow, 06-53916805).