Keukentrends 2024

Keukenachterwand (15)

Keukentrends 2024

Bij GLAZZ zien we steeds vaker dat het interieur van de woonkamer gecombineerd wordt met het interieur van de keuken. Dat komt onder andere doordat keukens steeds vaker betrokken worden bij de woonkamer, waardoor ze een prominent onderdeel zijn van de woonkamer. Doordat we steeds meer thuiswerken, wordt de keukentafel vaak ook gebruikt voor het werk.

Omdat we natuurlijk willen dat ook jij kan koken en werken in een sfeervolle omgeving. In ons artikel met keukentrends 2024 ontdek je actuele trends van dit moment en hoe je deze toepast in jouw bestaande keuken.

Maak je keuken moderner met een glazen achterwand

Een glazen achterwand: we zien dat de interesse in een glazen achterwand voor de keuken elk jaar weer toeneemt. We zien ook dat er steeds vaker afscheid wordt genomen van de traditionele keukentegels. Deze worden dan vervangen door een moderne, hittebestendige glaswand achter het aanrecht en het fornuis.

Zo zijn gekleurde glazen keuken achterwanden erg populair. Kleurrijke details in je keuken zijn helemaal hip, want een warm accent maakt je keuken natuurlijk een stuk sfeervoller. Wit maakt hierdoor steeds vaker plaats voor kleur. Een glazen achterwand is niet alleen een pareltje voor in je keuken, het is ook super praktisch. Een belangrijk voordeel van glas is namelijk dat het eenvoudig droog en schoon te maken is.

Wil je toch liever een en transparante achterwand in plaats van een gekleurde achterwand? Dan val je zeker niet de toon met de keukentrends van nu. Je bepaalt als liefhebber zelf de glassoort en de bevestiging. Maar let er dus wel op dat zo’n achterwand perfect aansluit bij de rest van je interieur.

Een serene omgeving

Net zoals in de badkamer, komen veel mensen tot rust te komen. Van ons leven staan we gemiddeld maar liefst 3 jaar in de keuken. De keuken is een ideale plek om je even helemaal terug te trekken uit de dagelijkse sleur.

Hoewel een open keuken helemaal hip is, kiezen ook veel mensen voor het scheiden van de woonkamer en keuken door een scheidingswand, een schuifdeur of een schuifwand.  Kies je voor een wand of een deur van glas? Dan behoud je voldoende licht in zowel de woonkamer als de keuken. Het voordeel van glas is namelijk dat het lichtdoorlatend is waardoor je keuken licht blijft. Het blijft niet alleen licht, maar het maakt je keuken ook een stuk ruimtelijker. Daardoor lijkt jouw keuken al snel optisch groter dan dat je keuken werkelijk is.

Oog voor detail

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je jouw keuken renoveren? Let er dan op dat je wel goed kijkt naar het geheel. Mooie schuifdeuren en wanden zijn super stijlvol, maar past de deur of wand die je mooi vindt wel bij de rest van je interieur? Het verder aankleden van jouw keuken kun je doen met behulp van draagplanken of hangrekken. Hierdoor kan jouw keukengerei schitteren op een prominente plek en heb je altijd een opgeruimde werkplek.

Maar niet alleen accessoires beïnvloeden de uitstraling van je interieur: verlichting speelt ook een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door te kiezen voor stijlvolle spots. Je wilt tijdens het bereiden van het avondeten natuurlijk wel beschikken over voldoende verlichting.

De keukentrends van 2024

We hebben bij GLAZZ jarenlang ervaring op het gebied van glas voor onder andere de keuken. In heel Nederland en zelfs daarbuiten vind je achterwanden voor de keuken die we in onze eigen fabriek hebben geproduceerd. Omdat we gespecialiseerd zijn in maatwerk oplossingen kunnen we altijd een achterwand op maat voor je maken die past in jouw keuken.

In onze webshop stel je jouw eigen keukenachterwand, spatwand of spatscherm samen zodat de wand perfect aansluit bij jouw wensen en jouw keuken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje in ons assortiment. Kunnen we je nog meer inspireren? Neem dan gewoon eens contact met ons op en laat ons met je meedenken. We beschikken namelijk al meer dan 100 jaar over kennis en ervaring van glas op maat!

Een beter gevoel krijgen bij het glas? Bestel dan direct een gratis proefmonster via onze website!

Meer weten over de actuele interieurtrends? Lees dan ook ons artikel met praktische tips hoe jij jouw interieur een stuk fraaier maakt.