Interieurtrends 2024

Ben je op zoek en nieuwsgierig naar de nieuwste interieurtrends in 2024? Het inrichten van je woonkamer, slaapkamer of badkamer kan een enorme uitdaging zijn. Dat geldt helemaal als je nog geen idee hebt welke stijl het beste bij je past.

In dit artikel nemen we je mee in de interieurtrends van dit jaar. En we leggen natuurlijk aan je uit hoe je de interieurtrends uit 2024 toepast in je eigen woonruimtes.

interieurtrends_glazz

We zijn meer thuis dan ooit

Als Nederlanders zijn we dol op een dagje weg en ja, we gaan ook graag op vakantie. En toch zijn we ook maar al te graag lekker thuis. Sterker nog, we zijn meer dan ooit thuis. We werken namelijk ook meer vanuit huis en de scheidingslijn tussen privé en werk wordt steeds kleiner. Een woonkamer is inmiddels al meer geworden dan alleen het leefgedeelte in je woning. En dus is het logisch dat er steeds meer geïnvesteerd wordt in het interieur van je woonkamer, waardoor je er optimaal kunt wonen en werken.

De overeenkomsten van de verschillende woonstijlen Elke woonstijl heeft z’n eigen kenmerken, accessoires, maar natuurlijk ook eigen kleuren. Er is geen woonstijl hetzelfde, maar ondanks die grote verschillen, zien we ook overeenkomsten. Heb je al eens de verschillen bekeken tussen de woonstijlen?

Kan het nog minimalistischer?

We hebben de voorgaande jaren gezien dat minimalistische interieurs enorm in trek zijn. Eigenlijk is het al zolang gaande, dat we het eigenlijk geen trend meer mogen noemen. Toch doen we dat: want jouw interieur wordt elk jaar minimalistisch. En daardoor ook ruimtelijker natuurlijk.

Ruimte, meer ruimte, nog meer ruimte

Doordat het interieur steeds minimalistischer wordt, ontstaat er meer ruimte in de woonkamer. Bomvolle woonkamers met allemaal prullaria? Dat is natuurlijk allang verleden tijd. Less is more is ook van toepassing in het interieur. Maar als het gaat om het minimalistische karakter van de woonkamer, hoe ver gaan we dan nog?

Industriële interieurs nemen ook nog steeds ieder jaar toe aan populariteit.

Dat een industrieel interieur het nog steeds wint aan populariteit zien we ook bij GLAZZ want de industriële binnendeuren en industriële douchedeuren worden in 2024 ook weer massaal verkocht.

Dit zijn de trendkleuren van 2023

De trendkleuren in 2023 zijn pastelkleuren, bruin en grijstinten. We zien deze kleuren steeds meer op wanden, in meubilair of het komt terug in woonaccessoires. Je komt de pasteltinten vooral tegen in woon- en slaapkamers. Vaak bestaat dan één van de muren uit z’n pasteltint, vaak lichtroze of lichtgroen. Het zorgt er net even voor dat je interieur wat warmer en kleurrijker oogt.

Bruin is echt een kleur die terug is van weggeweest. De toepassing van bruin in het interieur is alleen niet te vergelijken met decennia geleden. De bruine tint heeft iets weg van een roestige variant. Deze kleur oogt erg modern, is heel robuust en kan makkelijk gecombineerd worden met de meest uiteenlopende meubels en accessoires.

Dat grijstinten dit jaar een ware trend is, dat verbaast ons bij GLAZZ niet echt. Deze kleur past perfect bij diverse woonstijlen, waaronder een industriële woonstijl of een landelijke woonstijl. Het voordeel van grijs is, net zoals bij bruin, dat je het met van alles kan combineren.

Maak kennis met GLAZZ

Heb je vragen over de interieurtrends van 2024? Neem contact op met onze adviseurs en laat een professional van GLAZZ met je meekijken en jou adviseren. Of wil je iets weten over één van onze producten van glas? Ook dan komen we natuurlijk graag met je in contact. Dan kun je doen door onze helpdesk een berichtje te sturen via de chat of door ons telefonisch te benaderen. Hopelijk tot snel!