Pendeldeur met zijlicht

Pendeldeur met zijlicht

Pendeldeur met zijlicht

Ben je op zoek je naar een oplossing om een brede doorgang naar de hal of kamer ensuite af te sluiten? En is een glazen scheidingswand of deur in combinatie met een glazen wand hiervoor een perfecte oplossing? Dan ben je bij GLAZZ® aan het juiste adres. 

Hieronder vind je verschillende opstellingen van glazen wanden met een pendeldeur. Een pendeldeur is het type deur dat in deze opstelling wordt gebruikt en is herkenbaar aan de scharnieren op de vloer en tegen het plafond. Ben je op zoek naar scheidingswand met een ander deur? Bekijk dan ook eens een onze pendeldeuren met zijlicht of onze schuifdeuren met een glaswand. 

Wat is een pendeldeur met zijlicht?

Een pendeldeur is een deur die zowel naar binnen als naar buiten geopende kan worden en wordt met twee scharnieren aan de wand bevestigd. Een pendeldeur wordt altijd geleverd met een hydraulisch scharnier. Dit scharnier zorgt ervoor dat de deur gecontroleerd sluit in de middenpositie. Ook heeft een pendeldeur een ruststand op -90 en +90 graden. Wanneer de pendeldeur in de rustand staat, blijft de deur open. 

Een pendeldeur is vergelijkbaar met een taatsdeur. Het grote verschil tussen een taatsdeur en een pendeldeur zijn de scharnieren. Een taatsdeur heeft bijzondere scharnieren die een onder- en een bovenschoen worden genoemd. De scharnieren worden op de vloer en aan het plafond bevestigd. Hierdoor is een taatsdeur snel te herkennen maar kleeft er ook een nadeel aan. Heb je vloerverwarming in huis en weet je niet zeker of je in vloer kan boren? Kies dan voor een pendeldeur. 

Een pendeldeur is een fraaie toevoeging aan je woonkamer, maar het wordt pas echt een blikvanger als je kiest voor een glazen pendeldeur met zijlicht. Een zijlicht is een glazen wand die naast de pendeldeur wordt geplaatst. Hiervoor kies je  als een deuropening breder is dan de maximale deurbreedte van 1.000 mm. Een doorgang van 1.500 mm of 2.000 mm sluit je hiermee dus perfect af. Door te kiezen voor een zijlicht wordt het licht in huis nog beter verspreid. Zowel de hal als de woonkamer worden bij elkaar betrokken. De ruimtes lijken hierdoor meteen een stuk groter en lichter.

 

Kieshulp deuren

 

Pendeldeur met zijlicht opstellingen

We kunnen het ons goed voorstellen dat je inmiddels geïnteresseerd geraakt bent in een pendeldeur met zijlicht. De volgende stap is het kijken naar de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van jouw situatie in huis is het volgende mogelijk:

  1. Sluit op zijlicht
  2. Draait aan zijlicht
  3. Tussen de zijlichten

Bekijk en bepaal in huis wat de looprichtingen zijn. Bepaal aan welke zijde de deur geopend wordt en kies vervolgens de best passende opstelling. Heb je een brede doorgang dan is een pendeldeur met twee zijlichten dé perfecte oplossing. De pendeldeur wordt dan tussen de zijpanelen geplaatst en draait aan één zijde aan het glas.

Kwaliteit van de pendeldeur

Bij GLAZZ® hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Doordat wij onze pendeldeuren en andere producten van glas zelf maken en samenstellen hebben wij alle invloed op een zo hoog mogelijke kwaliteit en de afwerking hiervan. Zo werken we altijd met producten van gehard veiligheidsglas en is het glas altijd perfect geslepen. Ons glas is veilig en is vijf keer sterker dan normaal glas. Je ziet ons veiligheidsglas daarom ook in veel horecabedrijven, congreszalen, kantoren en in woningen. 

Daarnaast werken we met hoogwaardige scharnieren die voor alle situaties geschikt zijn. Mocht er toch iets mee zijn dan lossen wij dit altijd op.

Hoe bestel ik een pendeldeur met zijlicht

Je weet nu wat een pendeldeur met zijlicht is en wanneer een pendeldeur geschikt is. Naast onze kwaliteitsproducten van glas bieden we je ook onze service op maat. Bij GLAZZ® kunje direct jouw pendeldeur met zijlicht online samenstellen en bestellen. Wij leveren het glas gratis bij je thuis. 

Heb je hulp nodig? Bestel onze inmeetservice en ontvang 100% pasgarantie op onze producten. Na het inmeten ontvang je van een offerte van ons waar we direct de kosten van het inmeten als korting aan je teruggeven. Ga je akkoord met de offerte? Dan is voor jou het inmeten helemaal gratis! We zorgen dat jouw pendeldeur met zijlicht op maat wordt gemaakt en bij je thuis wordt afgeleverd. 

Wil je ook graag dat wij de montage regelen? Ook dat willen we je graag uit handen nemen.  We sturen onze offertes altijd met een montagetarief erbij. Zo bepaal je zelf of je de montage zelf gaat doen of laat doen door onze monteur.

Ga je voor onze service? Bestel dan hier onze inmeetservice.

Contact

Heb je een vraag of een verzoek met betrekking tot onze pendeldeuren? Of kunnen we je helpen bij één van onze andere producten van glas? Onze klantenservice staat graag voor je klaar. Je kunt met ons chatten via de site, of een berichtje sturen via het contactformulier. Wil je liever telefonisch contact? Dat is voor ons geen probleem. Ook telefonisch zijn we tijdens kantooruren voor jou bereikbaar.

 

 

Gerelateerde onderwerpen