Omschrijving

Onze windschermen van glas kenmerken zich door het simpele en strakke ontwerp. De ranke rvs staanders zorgen er voor dat u maximaal kunt genieten van uw tuin.

Het vrijstaande windscherm is aan beide zijden voorzien van een smal lamel met een breedte van 250 mm. Tussen de palen worden de glaspanelen geplaatst met een maximale breedte van 1.200 mm.

Toepassing vrijstaande windschermen van glas

Vrijstaande windschermen van glas kunt u op iedere plek in de tuin plaatsen. De Glazz windschermen mogen niet op daken of dakterrassen (valhoogte groter als 1.000 mm) worden toegepast in verband met de regelgeving ten aanzien van doorvalveiligheid en windbelasting.

Lees meer

Inmeten

Zekerheid en gemak dat krijgt u als u kiest voor het inmeten door Glazz. We beschikken over een netwerk van geschoolde inmeters en monteurs in de Benelux welke bij u op locatie de situatie beoordelen en inmeten. Naast het gemak krijgt u van ons de garantie dat uw glazen windscherm vrijstaand perfect past! Is er ergens toch een kink in de kabel dan is dit onze verantwoordelijkheid en leveren wij kosteloos een nieuwe glazen windscherm vrijstaand. 

Bij uw bestelling kiest u voor de optie inmeten via Glazz. De inmeter maakt dan binnen twee werkdagen een afspraak met u en zorgt er voor dat de juiste afmetingen worden doorgegeven aan Glazz. Wij zullen op basis van de inmeet gegevens een vrijblijvende offerte voor u maken.

 • 100% pasgarantie
 • Inmeet kosten retour bij een orderwaarde boven de € 250,-
 • Zekerheid en gemak
 • Nederland, Belgie en Luxemburg
 • Ervaren glas inmeters en monteurs
 • Binnen twee werkdagen een afspraak ingepland

Alleen het inmeten bestellen

Voor het inmeten en het beoordelen van de situatie kan ook eerst alleen het inmeten worden besteld. Voor het inmeten op locatie wordt € 95,00 gerekend, dit tarief is inclusief btw, voorrijkosten en pasgarantie. Bestelt u binnen 3 maanden na het inmeten voor tenminste € 250,00 dan betalen wij u de kosten voor het inmeten terug. Na het inmeten krijgt u van ons een vrijblijvende offerte. Inmeten bestellen

Zelf inmeten

Het inmeten is niet extreem moeilijk, hooguit een secuur klusje. Wilt u graag zelf inmeten? Geen probleem, per product hebben we instructies beschikbaar waar u op moet letten. Toch nog vragen? Dan heeft u altijd nog onze helpdesk achter de hand.

 • Inmeet instructie
 • Telefonische helpdesk
 • 4 Gratis glas proefmonsters (verzendkosten € 6,95)
 • Onze montagevideo’s

Glassoorten

Voor een glazen windscherm is een ruime keuze aan glassoorten beschikbaar. Alle glassoorten hebben met elkaar gemeen dat ze altijd worden geleverd van gehard veiligheidsglas. Hiermee voldoet het glas aan de geldende veiligheidsnormen. Het glas wordt rondom "PP" geslepen. "PP" wil zeggen dat de zijkanten van het glas recht en glad geslepen worden, de randen worden voorzien van een schuine kant (facet) van 1 x 1 mm.

Glassoorten

 • Helder glas
 • Gematteerd (satijn) glas
 • Getint glas

Nieuwsgierig welke glassoorten beschikbaar zijn? Bekijk ons assortiment en bestel een gratis proefmonsters.

Transparant glas

Volop zicht dat kunt u verwachten als u kiest voor transparant glas. Zo kunt u genieten van de luwte op terras zonder iets van het uitzicht toe missen.

Getint glas

Glas met een een grijze tint is ideëal om een kleuraccent aan het glas te geven met behoud van transparantie. Het grijs getinte glas kan op deze manier een luxe of chique uitstraling geven aan de omgeving.

Gematteerd (satijn) glas

oor wat extra privacy is gematteerd (satijn) glas ideaal. Het glas is aan één zijde licht ruw gemaakt in een zuurbad (etsen), hierdoor is het ondoorzichtig maar laat het nog wel licht door. Door de ruwe zijde zal het satijn glas sneller vervuilen, houd rekening met extra onderhoud.

Gehard gelaagd veiligheidsglas

Als een windscherm wordt toegepast op een balkon of dak(terras) is vaak gehard gelaagd glas noodzakelijk, dit om de wettelijk verplichte doorvalveiligheid te waarborgen. We raden u aan voor het plaatsen van een windscherm op een dak of balkon altijd eerst contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen adviseren over de meeste veilige oplossing.

Funderen

Het is belangrijk om een glazen windscherm goed te funderen. Het moet natuurlijk niet de bedoeling zijn dat na verloop van tijd het windscherm verzakt. In ons assortiment bieden wij meerdere opties aan om het windscherm te funderen.

De pre-fab betonpoeren kunt u ingraven. Vervolgens plaatst u vrij eenvoudig de windschermpalen op de poeren. Een andere optie is om betonankers in een fundatiebalk van beton te storten. Wilt u de ondergrond niet beroeren of wilt u rechtstreeks door de bestaande tegels funderen? Kies dan voor rvs heipalen. Wanneer u de rvs heipaal afstort met snelbeton heeft u een perfect fundament voor het glazen windscherm.

Wanneer u het windscherm van glas op een muurtje of op een vlonder wilt monteren kunt u gebruik maken van respectievelijk chemische ankers of slotbouten. In het geval van een vlonder moet er wel een balk onder de vlonderplanken aanwezig zijn. Anders bestaat de kans dat bij zware windbelasting het scherm de vlonderplanken lostrekt.

Toepassingen

Windscherm op dakterras of balkon

Wij adviseren als er sprake is van een niveauverschil van meer dan 1.000 mm, contact met ons op te nemen alvorens uw windschermen te bestellen. In verband met de zogenaamde doorvalbeveiliging is aanvullende regelgeving van toepassing.

Windscherm op een vlonder

U kunt het glazen windscherm aan een vlonder of houten balk monteren. Let hierbij op dat de vlonder of houten balk voldoende stevig is bevestigd. De vlonder of houten balk moet bestand zijn tegen de krachten die wind op het windscherm uitoefent.

Muur bevestiging

U kunt het windscherm aan een gemetselde muur monteren. Let hierbij op dat de muur voldoende sterk is. De muur dient bestand te zijn tegen de krachten die wind op het windscherm uitoefent.

Op een gemetselde muur bevestigen?

U kunt het windscherm aan een gemetselde muur monteren. Let hierbij op dat de muur voldoende sterk is. De muur dient bestand te zijn tegen de krachten die wind op het windscherm uitoefent.

Windscherm plaatsen in de volle grond?

Dit kan, echter een goede fundatie is vereist. Denk hierbij aan betonpoeren, ankers in een te storten betonnen balk, of kies voor onze rvs heipalen. Onze verkoopafdeling adviseert u graag of klik hier voor een animatie.

Bestand tegen harde wind

Het windscherm is statisch berekend voor de hoogste windklasse in Nederland tot een hoogte van 1.800 mm. Het is wel van belang dat de fundering van het windscherm voldoende sterk is.

Monteren

De windschermen worden geleverd met een duidelijke montagehandleiding. Het is aan te bevelen om een windscherm van glas met twee personen te monteren. Wilt u het windscherm liever laten monteren? Geen probleem! Afhankelijk van de ondergrond, locatie en de grootte van het windscherm bieden wij u graag een offerte aan.

 

Hier kunt u de volgende documenten downloaden:

Levering

Binnen 2 á 3 werkdagen nemen wij contact met u op om de aflevering van uw bestelling af stemmen. Een dag voor de levering ontvangt u per e-mail een bericht met het verwachte tijdvak van levering of een track & trace code waarmee u uw bestelling zelf kunt volgen.

Aanvullend transport mogelijk

De levering van uw bestelling is standaard tot achter de eerste drempel van uw woning. Aanvullend transport zoals naar boven tillen of takelen kan optioneel worden aangevraagd bij Glazz.

Kwalitatief transport binnen de Benelux

We werken alleen met vervoerders die kwetsbare materialen goed en probleemloos kunnen bezorgen. Ons logistieke netwerk beslaat Nederland (incl de waddeneilanden) ook België en Luxemburg. Levering buiten de Benelux is mogelijk op aanvraag.

Onderhoud en kwaliteit

Hoe kan ik een glazen windscherm het beste schoonmaken?

Wij adviseren het glas van het windscherm na montage schoon te maken met de GLAZZprotector, naast het schoonmaken laat dit middels een beschermende laag achter voor 6-8 weken. Tussentijds kunt u het glas reinigen met GLAZZcleaner of water. We adviseren geen chemische of schurende middelen te gebruiken, deze tasten de beschermlaag aan. Het RVS deel van het windscherm kunt u het beste behandelen met een Stainless Steel Protector van GLAZZ®.

Aan welke kwaliteitseisen voldoet Glazz.nl?

Glazz.nl is onderdeel van de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glas. Kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel, maar wat mag u van ons verwachten? Lees alles over de kwaliteitseisen bij Glazz.nl.

Kwaliteit

Glazz ontzorgt 

Al onze producten worden op maat geproduceerd in onze eigen fabriek. Door onze kennis, ervaring en een netwerk van ervaren inmeters en monteurs verzorgen wij kwaliteitsproducten door de hele Benelux. Kortom een complete en unieke aanpak. 

Compromisloze Service 

Kiest u voor de inmeetservice dan garandeert Glazz een passend product. Mocht het toch niet passen dan regelt Glazz een vervangend product. Dat is onze compromisloze service. Voor monteren door onze monteur geldt een garantie van een jaar op de montage. 

Glas uit eigen fabriek 

Glazz.nl is onderdeel van Steinfort glas, de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glasbestelling. Door de kennis binnen Steinfort en Glazz te bundelen adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van glasproducten. 

Kwaliteitsnormering 

Voor het bewerken van vlakglas zijn normen vastgesteld om de kwaliteit te waarborgen en te boordelen volgens een vaste systematiek. Al het glas geleverd door Glazz.nl B.V. wordt geproduceerd volgens de NEN-EN 12150 en NEN-EN-ISO 12543. Dit zijn de normen voor thermisch gehard natronkalkveiligheidsglas, gelaagd glas en gelaagd veiligheidsglas. Op basis van deze normen voldoet het glas aan de CE-markering. 

Glazz Academy 

Glazz.nl heeft monteurs door het hele land die uw product graag voor u plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het inmeten en monteren goed gebeurt verzorgen wij regelmatige productgerichte trainingen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat het volledige traject van bestelling tot plaatsing tot in de puntjes is verzorgd.


Prijs berekenen | Glazen windscherm rechte opstelling

Selecteer hieronder de gewenste opties:

Type windscherm recht model

Hoogte windscherm

Vrijstaand of muurbevestiging

Glassoort windscherm

Deur voor windscherm

Inmeten met pasgarantie voor windscherm

€ 380,00
Levering: Nederland en België
Levertijd: 10-12 werkdagen
Nu tijdelijk gratis verzending
Dedicated en verzekerd transport
Nu gratis inmeten voor producten boven de € 250,-

Onze prijzen zijn inclusief 21% btw Betaallogo-new