Schuifdeur in de wand

Schuifdeur in wand

Schuifdeur in de wand

Heb je een werkruimte of speelruimte aan je woonkamer die je soms ook wilt afsluiten? Maar mag daarbij geen ruimte verloren gaan? Dan is een schuifdeur die in de wand verdwijnt een goede oplossing. Zo'n schuifdeur  zie je vaak in de jaren 30 woningen. Dit zijn de kamer en suite schuifdeuren met een oud houten frame. Maar ook in de klassieke en moderne interieurs zie je de schuifdeur in de wand terug komen. Strakke wanden waartussen het railsysteem wordt geplaatst. Met een mooie glazen schuifdeur sluit je dan een ruimte mooi af.

Wil je de ruimtes openlijk met elkaar verbinden? Dan schuif je de schuifdeur in de wand. Het mooie van een schuifdeur in de wand is dat het railsysteem en de glazen schuifdeur niet zichtbaar zijn in de geopende stand. Kortom: De schuifdeur in de wand is weer helemaal in en past in elk interieur.

Ook op andere plekken in huis is een glazen schuifdeur die in de wand verdwijnt een uitstekende oplossing. Plaats hem tussen de woonkamer en woonkeuken als alternatief voor de traditionele en suite deuren.

Voordelen en nadelen van een schuifdeur in de wand

Een glazen schuifdeur die in de wand verdwijnt biedt alle voordelen die een ‘gewone schuifdeur’ (die voor de wand langs schuift) ook biedt. Het is ruimtebesparend, de deur kan open blijven zonder dat je daar last van hebt en je behoudt de lichtinval tussen twee ruimtes. Daarnaast biedt een schuifdeur in de wand extra voordelen:

  1. Minimalistisch design: Minimalistischer dan dit type deur kan het eigenlijk niet. Schuif je de deur weg in de wand? Dan zie je hem bijna niet meer. Een prachtige oplossing. Aan deze mooie oplossing kleeft ook een belangrijk aandachtspunt waar je goed over na moet denken. De rail zit in de wand bevestigd en dat betekent dat je na de montage er niet meer gemakkelijk bij kan. Zorg er daarom voor dat de voorzetwand weggenomen kan worden zodat je er altijd bij kan wanneer dit noodzakelijk is.
  2. Maximale deuropening: Omdat je de glazen schuifdeur in de holte van de wand schuift, heb je een maximale deuropening. De deur zelf zit nooit meer in de weg als je bijvoorbeeld met grote spullen naar de andere ruimte wilt lopen.
  3. Multifunctioneel: Zo tover je die woonkeuken binnen een handomdraai om tot open keuken. En ga je de werk- of speelruimte die grenst aan de woonkamer ooit weer met een ander doel gebruiken? Dan kun je door de schuifdeuren open te zetten de ruimte weer makkelijk bij je woonkamer betrekken.

Maak kennis met GLAZZ: Dé specialist in glas op maat

Bij GLAZZ maken we al meer dan 100 jaar producten van glas op maat. Van een douchewand tot keuken achterwand. Van een taatsdeur tot een spiegel op maat. Dit doen we in onze eigen fabriek. In deze moderne faciliteit doen we niet anders dan het produceren van kwaliteitsproducten. Veel van die producten maken we op maat.

Ook een schuifdeur die in de wand verdwijnt is vaak maatwerk omdat het precies moet passen. Daarom hebben we een handige gratis inmeetservice met 100% pasgarantie.

Onze ervaren inmeters komen graag bij je thuis langs om op te meten welke maat de schuifdeur moet krijgen. Daarnaast werken we met een landelijk netwerk van ervaren monteurs die de schuifdeur in graag bij jouw thuis in de wand komen monteren. Dan weet je zeker dat je geniet van het mooiste resultaat.

Een schuifdeur die in de wand verdwijnt bestellen?

Ben je op zoek naar een schuifdeur die in de wand verdwijnt? Stel dan jouw schuifdeur zelf samen bij GLAZZ en bereken direct de prijs online. Wil je meer weten over onze glazen schuifdeuren? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren door onze professionals. Bekijk ook eens ons assortiment online en laat je inspireren.

Gerelateerde onderwerpen