Schuifdeur in de wand

Schuifdeur in wand

Schuifdeur in de wand

Heb je een werkruimte of speelruimte aan je woonkamer die je soms ook wilt afsluiten? Maar mag daarbij geen ruimte verloren gaan? Dan is een schuifdeur die in de wand verdwijnt een goede oplossing. Zeker als je kiest voor een schuifdeur in de wand van glas. Die is niet alleen ruimtebesparend, maar ook nog eens erg stijlvol. Daarnaast zorgt een glazen schuifdeur voor een ruimtelijk effect in huis. Er gaat geen lichtinval verloren. Zo kun je de werk- of speelruimte wel afsluiten, maar profiteer je nog steeds van het licht uit de woonkamer.

Ook op andere plekken in huis is een glazen schuifdeur die in de wand verdwijnt een uitstekende oplossing. Plaats hem tussen de woonkamer en woonkeuken als alternatief voor de traditionele ensuite deuren. Of gebruik hem als slaapkamerdeur of deur voor de inloopkast. Een betere manier om de hal boven ruimtelijk te houden is er niet!

De onderstaande schuifdeuren zijn geschikt om in een wand te schuiven en aan het plafond te bevestigen.

Voordelen en nadelen van een schuifdeur in de wand 

Een glazen schuifdeur die in de wand verdwijnt biedt alle voordelen die een ‘gewone schuifdeur’ (die voor de wand langs schuift) ook biedt. Het is ruimtebesparend, de deur kan open blijven zonder dat je daar last van hebt en je behoudt de lichtinval tussen twee ruimtes. Daarnaast biedt een schuifdeur in de wand extra voordelen: 

  1. Minimalistisch design. Minimalistischer dan dit type deur kan het eigenlijk niet. Schuif je de deur weg in de wand? Dan zie je hem bijna niet meer. Een prachtige oplossing. Aan deze mooie oplossing kleeft ook een belangrijk aandachtspunt waar je goed over na moet denken. De rail zit in de wand bevestigd en dat betekent dat je na de montage er niet meer gemakkelijk bij kan. Zorg er daarom voor dat de voorzetwand weggenomen kan worden zodat je er altijd bij kan wanneer dit noodzakelijk is.
  2. Maximale deuropening. Omdat je de glazen schuifdeur in de holte van de wand schuift, heb je een maximale deuropening. De deur zelf zit nooit meer in de weg als je bijvoorbeeld met grote spullen naar de andere ruimte wilt lopen. 
  3. Multifuctioneel. Zo tover je die woonkeuken binnen een handomdraai om tot open keuken. En ga je de werk- of speelruimte die grenst aan de woonkamer ooit weer met een ander doel gebruiken? Dan kun je door de schuifdeuren open te zetten de ruimte weer makkelijk bij je woonkamer betrekken. 

GLAZZ®: Dé specialist in glas op maat 

Bij GLAZZ® maken we al meer dan 100 jaar producten van glas op maat. Van een douchewand tot keuken achterwand. Van een taatsdeur tot een spiegel op maat. Dit doen we in onze eigen fabriek. In deze moderne faciliteit doen we niet anders dan het produceren van kwaliteitsproducten. Veel van die producten maken we op maat. 

Ook een schuifdeur die in de wand verdwijnt is vaak maatwerk omdat het precies moet passen. Daarom hebben we een handige inmeetservice met 100% pasgarantie. 

Onze ervaren inmeters komen graag bij je thuis langs om op te meten welke maat de schuifdeur moet krijgen. Daarnaast werken we met een landelijk netwerk van ervaren monteurs die de schuifdeur in graag bij jouw thuis in de wand komen monteren. Dan weet je zeker dat je geniet van het mooiste resultaat. 

Wil je meer weten over onze glazen schuifdeuren die in de wand verdwijnen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

 

Gerelateerde onderwerpen