Omschrijving

Een glazen keukenachterwand maken wij bij  GLAZZ® volledig op maat. Met de gratis proefmonsters en de inmeetservice "inclusief pasgarantie" zorgen wij ervoor dat u weet wat u besteld. Een glazen keukenachterwand beschermt uw keuken wand tegen opspattend vet, eten en vocht. Het glas is gehard en is hierdoor hitte en uv-bestendig. U kunt het glas dus prima achter u kookplaat/fornuis plaatsen. Het glas is hygiënisch en eenvoudig te onderhouden.

Glazen keukenachterwand van GLAZZ®

 • Gehard, geslepen glas op maat, 6 mm dik.
 • Hitte- en UV-bestendig
 • De randen zijn mat geslepen
 • Transparant, semi-transparant of dekkend gekleurd
 • Volledig op maat samen te stellen

Functioneel en design

Een keukenachterwand wordt vaak toegepast achter het fornuis om het opspattende vet op te vangen. Het glas is hittebestendig en makkelijk schoon te maken. Doordat er steeds meer mogelijk is met glas wordt de keukenachterwand niet alleen om zijn functionaliteit gekozen maar ook om het design. Een dekkend gekleurde keukenachterwand geeft een keuken een hele andere look! Je bevestigd de keukenachterwand eenvoudig met montagekit op de oude wand. Bekijk hieronder onze kleuren en maak uw keuze voor hoogglans of mat

GLAZZ® helpt u graag

Veelgestelde vragen

Lees hieronder alle veelgestelde vragen over spatwanden van glas. Staat uw vraag over een keukenwand van glas hier niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk via info@glazz.nl of bel 0517 380 911. De helpdesk van Glazz.nl is op maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

 

Zijn glazen keukenachterwanden hittebestendig?

De glazen spatwanden voor de keuken van Glazz.nl zijn altijd hittebestendig. Wij maken onzen achterwanden van glas van gehard veiligheidsglas. Veiligheidsglas is 5 tot 6 keer sterker dan ongehard glas en hittebestendig.

 

Kan een glazen keukenachterwand scheuren?

De glazen keukenachterwanden van GLAZZ® kunnen niet scheuren. Al onze glazen spatwanden zijn thermisch gehard. Mocht er toch breuk optreden dan zal valt hij uiteen in kleine ongevaarlijke korrels. 

 

Blijft de kleur van een glazen achterwand mooi?

De glazen achterwanden van Glazz.nl worden aan de achterzijde voorzien van keramische inkt. Deze inkt bevat glasdeeltjes. Tijdens het harden van het glas versmelten de glasdeeltjes en de kleurpigmenten met het glas. De kleur zit net als bij emaille in het glas gebrand. Hierdoor is de kleur krasvast en UV-bestedig en verkleurt hij dus niet. Doordat de kleur met het glas is versmolten is ook de kleur van de glazen achterwand hittebestendig. Er zijn ook glazen achterwanden op de markt die zijn voorzien van een folie. Bij folies wil het nog wel voorkomen dat deze verkleuren wanneer een hete pan in contact komt met de glasplaat. Dit zal met een glazen spatwand van Glazz.nl nooit gebeuren! Bekijk alle beschikbare kleuren en bestel een proefmonster

 

Hoe bevestig ik een glazen keukenachterwand?

Het bevestigen van een keukenachterwand van glas is redelijk eenvoudig. U plakt de glazen wand eenvoudig met montagekit op de gewenste plek. Wanneer u de glazen achterwanden afkit met een bijpassende siliconenkit heeft u uw spatwand van glas netjes afgewerkt. Bij uw keukenachterwand wordt altijd een montagehandleiding meegeleverd. Ziet u het niet zitten om de glazen achterwand zelf te monteren? Geen enkel probleem, onze monteurs monteren graag voor u.

 

Moet ik eerst de tegeltjes van de muur halen?

U hoeft de bestaande tegeltjes niet eerst van de wand te halen. Glazen keukenwanden zijn hierdoor zeer geschikt voor keukenrenovaties.

 

Kan je door de glazen achterwand heen kijken?

U kunt niet door een glazen keukenwand van Glazz.nl heen kijken. De achterzijde van de glazen spatwanden van Glazz.nl zijn namelijk voorzien van de door u gewenste kleur én een deklaag. De deklaag zorgt er voor dat u de montagekit waarmee u de glazen wand bevestigt niet ziet.

 

Is een glazen spatwand krasvast?

Glas is niet krasvast. Wij adviseren dan om ook glas-metaalcontact te voorkomen. Daarnaast is het niet aan te raden het glas schoon te maken met schurende middelen.

 

Hoe kan ik een keukenachterwand het beste schoonmaken?

We adviseren uw keukenachterwand na montage te beschermen GLAZZprotector. GLAZZprotector laat een beschermende en vuilafstotende laag achter voor 6-8 weken. Tussentijds kunt u het glas het beste schoonmaken met GLAZZcleaner of water. We adviseren geen chemische of schurende middelen te gebruiken. Deze tasten de beschermlaag en het glasoppervlak aan. Is uw glazen achterwand zo vies dat niets meer lijkt te helpen? Gebruik dan GLAZZrenovator!

 

Kan ik een keukenachterwand van glas met verschillende hoogtes in één stuk bestellen?

U kunt online vele vormen configureren. Wanneer  u een keukenachterwand met verschillende hoogtes bestelt begin dan met de hoogste maat. Voeg vervolgens hoeksparingen in om lagere gedeeltes in het glazen paneel te maken. Houd er rekening mee dat de binnenhoek van de hoeksparing een radius van 7 mm heeft.

 

Hoe meet ik de maten van een glazen spatwand?

We adviseren u de strakke maat te meten en hier rondom 2 mm af te trekken. De voeg van 2 mm kunt u later afwerken met een gekleurde of transparante siliconenkit. Door de 2 mm speling weet u zeker dat uw keukenwand van glas altijd past.

 

Kan ik een gat voor een stopcontact in een keukenachterwand laten maken?

Met behulp van de configurator kunt u eenvoudig sparingen voor stopcontacten bestellen. Hierbij kunt u kiezen uit een enkele, dubbele of drievoudige stopcontact in zowel verticale als horizontale positie. De gaten voor de stopcontacten maken wij standaard rond met een diameter van 7,2 cm. Dit komt overeen met het gat in de muur en zo valt het afdekkapje van uw stopcontact of schakelaar er mooi overheen.

 

Aan welke kwaliteitseisen voldoet Glazz.nl?

Glazz.nl is onderdeel van de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glas. Kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel, maar wat mag u van ons verwachten? Lees alles over de kwaliteitseisen bij Glazz.nl.

Inmeten

Zekerheid en gemak, dat krijgt u als u kiest voor het inmeten door Glazz. We beschikken over een netwerk van geschoolde inmeters en monteurs in de Benelux welke bij u op locatie de situatie beoordelen en inmeten. Naast het gemak krijgt u van ons de garantie dat uw glazen keukenachterwand perfect past! Is er ergens toch een kink in de kabel dan is dit onze verantwoordelijkheid en leveren wij kosteloos een nieuwe glazen keukenachterwand. 

Bij uw bestelling kiest u voor de optie inmeten via Glazz. De inmeter maakt dan binnen twee werkdagen een afspraak met u en zorgt er voor dat de juiste afmetingen worden doorgegeven aan Glazz. Wij zullen op basis van de inmeet gegevens een vrijblijvende offerte voor u maken.

 • 100% pasgarantie
 • Inmeet kosten retour bij een orderwaarde boven de € 250,-
 • Zekerheid en gemak
 • Nederland, Belgie en Luxemburg
 • Ervaren glas inmeters en monteurs
 • Binnen twee werkdagen een afspraak ingepland
Lees meer

Glassoorten

Voor uw glazen keukenachterwand op maat is een ruime keuze aan glassoorten beschikbaar. Alle glassoorten hebben met elkaar gemeen dat ze altijd worden geleverd als gehard veiligheidsglas, hiermee voldoet het glas aan de geldende veiligheidsnormen maar is het ook temperatuur en UV-bestendig. De glazen keukenachterwand op maat wordt altijd rondom "PP" geslepen. "PP" wil zeggen dat de zijkanten van het glas recht en glad geslepen worden, de randen worden voorzien van een schuine kant (facet) van 1 x 1 mm. 

Transparant

 • Helder glas
 • Getint glas (brons, grijs, blauw, groen)
 • Gematteerd glas (satijn)

Gekleurd

 • Dekkend gekleurd glas hoogglans
 • Dekkend gekleurd glas mat

Nieuwsgierig welke glassoorten beschikbaar zijn? Bekijk ons assortiment en bestel gratis proefmonsters.

Lees meer

Levering

Binnen 2 á 3 werkdagen na uw bestelling ontvangt u van ons de geplande leverdatum. Een dag voor de levering ontvangt u per e-mail een bericht met het verwachte tijdvak van levering of een track & trace code waarmee u uw bestelling zelf kunt volgen. Uw product wordt geleverd tot over de eerste drempel van uw woning.

Aanvullend transport

Aanvullend transport, zoals naar boven tillen of takelen kan optioneel worden aangevraagd bij Glazz.

Benelux

Glazz bezorgt binnen de gehele Benelux. Wij werken met partners die zeer ervaren zijn met het transporteren van glas. Ook geven ze een tijdblok van de geplande levering af. Levering buiten de Benelux is mogelijk op aanvraag.

Monteren

Voor het monteren van een gekleurde keukenachterwanden van glas kunt u kiezen uit het permanent verlijmen of demontabel bevestigen, hiervoor zijn verschillende ophangsystemen beschikbaar.

Bevestigen van een keukenachterwand

Een gekleurde keukenachterwand kan op verschillende manieren (demontabel en permanent) worden bevestigd. U kunt een dekkend gekleurde glazen achterwand eenvoudig met montagekit verlijmen aan de wand. De randen kunt u vervolgens afwerken met siliconenkit. Door de dekkende kleur aan de achterzijde van de keukenachterwand is de montagekit niet zichtbaar. De kitten zijn als voordelige kitset bij ons te bestellen. 

Een transparante keukenachterwand kan beter niet gekit worden omdat de kit dan door de keukenachterwand zichtbaar is.  De bevestigingshaakjes, schroefbevestingen en afstandhouders kunnen bij alle keukenachterwanden worden gebruikt.

Lees meer

Montagefilmpjes

Montage keukenachterwand met bevestigingshaakjes

 

Montage keukenachterwand met kit

 

Montage keukenachterwand met schroefbevestiging

 

Montage keukenachterwand met RVS afstandhouders

Kwaliteit

Glazz ontzorgt 

Al onze producten worden op maat geproduceerd in onze eigen fabriek. Door onze kennis, ervaring en een netwerk van ervaren inmeters en monteurs verzorgen wij kwaliteitsproducten door de hele Benelux. Kortom een complete en unieke aanpak. 

Compromisloze Service 

Kiest u voor de inmeetservice dan garandeert Glazz een passend product. Mocht het toch niet passen dan regelt Glazz een vervangend product. Dat is onze compromisloze service. Voor monteren door onze monteur geldt een garantie van een jaar op de montage. 

Glas uit eigen fabriek 

Glazz.nl is onderdeel van Steinfort glas, de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glasbestelling. Door de kennis binnen Steinfort en Glazz te bundelen adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van glasproducten. 

Kwaliteitsnormering 

Voor het bewerken van vlakglas zijn normen vastgesteld om de kwaliteit te waarborgen en te boordelen volgens een vaste systematiek. Al het glas geleverd door Glazz.nl B.V. wordt geproduceerd volgens de NEN-EN 12150 en NEN-EN-ISO 12543. Dit zijn de normen voor thermisch gehard natronkalkveiligheidsglas, gelaagd glas en gelaagd veiligheidsglas. Op basis van deze normen voldoet het glas aan de CE-markering. 

Glazz Academy 

Glazz.nl heeft monteurs door het hele land die uw product graag voor u plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het inmeten en monteren goed gebeurt verzorgen wij regelmatige productgerichte trainingen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat het volledige traject van bestelling tot plaatsing tot in de puntjes is verzorgd.

Prijzen

Transparante keukenachterwand:

Keukenachterwand standaard 6mm dik

 • Helder blank € 110,00 per m2
 • Extra helder blank € 125,00 per m2
 • Satijn (mat) € 132,00 per m2
 • Extra helder satijn € 150,00 per m2
 • Getint € 125,00 per m2

Gekleurde keukenachterwand hoogglans:

Keukenachterwand basic kleur hoogglans kost € 259,00 per m2, 6mm dik

 • Basic (geen opslag)
 • Natural (+15% opslag)
 • Trend (+15% opslag)
 • Metallic (+25% opslag)

Gekleurde keukenachterwand mat:

Keukenachterwand basic kleur mat kost € 310,80 per m2

 • Basic (geen opslag)
 • Natural (+15% opslag)
 • Trend (+15% opslag)
 • Metallic (+25% opslag)

Bewerkingen van het glas

 • Sparing voor wandcontactdoos kost € 26,00 per sparing
 • Sparing voor dubbele wandcontactdoos kost € 52,00 per sparing
 • Sparing voor 3-voudige wandcontactdoos kost € 78,00 per sparing
 • Rechte hoeksparing kost € 78,50 per sparing

De glazen keukenachterwanden van Glazz.nl zijn altijd rondom (pp) geslepen, gehard veiligheidsglas en de kleur is in het oppervlak van het glas geëmailleerd. Minimum prijs per paneel is € 69,50


Prijs berekenen | Glazen keukenachterwand op maat

Selecteer hieronder de gewenste opties: Beoordeling:

Modellen

Glassoorten

Sparing

+ Extra kaw - sparing toevoegen

Wandcontactdoos sparing

+ Extra kaw - sparing voor wandcontactdoos toevoegen

Bevestiging

Inmeten met pasgarantie

€ 69,50
Levering: Nederland en België
Levertijd: 10-12 werkdagen
Nu tijdelijk gratis verzending
Dedicated en verzekerd transport
Nu gratis inmeten voor producten boven de € 250,-

Onze prijzen zijn inclusief 21% btw Betaallogo-new