Inloopdouche zonder deur

Inloopdouche afmetingen

Inloopdouche zonder deur

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een inloopdouche. Het is makkelijk, enorm veilig en het oogt vaak net iets mooier dan zo’n standaard douchecabine. Een inloopdouche zonder deur in je badkamer is tegenwoordig helemaal een trend. Het is toepasbaar in een groot aantal badkamers door de veelzijdigheid en het gemak dat het met zich meebrengt. Wil je weten of een inloopdouche geschikt is voor jouw badkamer? In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste aspecten van een inloopdouche zonder deur.

 

Bekijk producten

De voordelen van een inloopdouche zonder deur

Een inloopdouche zonder deur heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Het geeft je ten eerste veel ruimte. Er is alleen een vrijstaande douchewand nodig om de douche te installeren waardoor deze minder plaats inneemt in jouw badkamer. Je bent daardoor ook meteen een stuk flexibeler bij het bepalen van de plaats van je inloopdouche in de badkamer. Het voordeel daarvan? Je bent niet afhankelijk van de grootte van je badkamer. Want zo’n fraaie inloopdouche is ook supergeschikt voor badkamers die wat kleiner zijn of afwijkende afmetingen hebben.
Een inloopdouche zonder deur creëert openheid in de badkamer. Het interieur van de badkamer speelt ook een steeds belangrijkere rol. We verwachten tegenwoordig namelijk niet alleen een badkamer die heel praktisch is. Hij moet vooral ook erg stijlvol zijn.
Wil je trouwens op de hoogte zijn van de laatste badkamertrends? Lees dan ons artikel met de meest actuele trends voor jouw badkamer: badkamertrends.
Het verschil in temperatuur tussen de douchecabine en de rest van je badkamer kan ook behoorlijk verschillen. Een voordeel van de inloopdouche zonder deur is dat je van je badkamer en je doucheplaats één maakt. De temperatuur in je douche en in de badkamer is daardoor gelijk wat voor een aangenamere douche-ervaring zorgt.
Tenslotte is de inloopdouche zonder deur financieel interessant. Omdat er alleen een glazen douchewand met een putje nodig is voor de installatie is het aanschaffen van een inloopdouche goedkoper dan wanneer je een complete douchecabine met douchebak koopt.

Douchewand Fenna (10)Waar moet je rekening mee houden?

Bij de installatie van de inloopdouche is het belangrijk om rekening te houden met de afvoer van het water. Je wilt namelijk voorkomen dat je badkamer in een mum van tijd helemaal onder water staat. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem zoals het installeren van een aflopend doucheplateau. Daarnaast moet je rekening houden met vocht op de wanden van de badkamer.
In tegenstelling tot een douchecabine is een inloopdouche niet afgesloten. Dat zorgt er wel voor dat water zich sneller verspreidt in je badkamer. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed na te denken waar jouw inloopdouche geplaatst moet worden. Wil je dat er een professional met je meedenkt of eens met je meekijkt? Dan komen we uiteraard graag met je in contact.

Kies voor een inloopdouche zonder deur

GLAZZ is specialist in het maken van producten van glas op maat. We hebben meer dan 100 jaar ervaring en mogen ons met trots dé specialisten met glas op maat noemen. Je kiest bij ons voor kwaliteit, kennis en service. Of je nu op zoekt bent naar een inloopdouche zonder deur of een ander product van glas.
Hulp nodig? Dan staan we graag voor je klaar. Bijvoorbeeld met het bepalen van de afmetingen van je nieuwe inloopdouche zonder deur. Laat ons de inmeting kosteloos voor je verzorgen. Dan krijg je bij ons een 100% pasgarantie!

Gerelateerde onderwerpen