Hoe kies ik een glazen deur?

Binnendeur met glas

Hoe kies ik een glazen deur?

Ben je op zoek naar een nieuwe glazen binnendeur voor in de woonkamer, de hal of de badkamer? En heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste deur? Dan helpen we je graag verder!

Met deze tips bepaal je zelf welke type glazen deur het beste past. Alle deuren kunnen naar wens en op maat worden samengesteld. We hebben daarom voor elke situatie een passende glazen deur. Gebruik ook onze kieshulp.

Hoe kies je de perfecte deur voor in jouw interieur

Ben je op zoek naar een nieuwe glazen deur voor in je woning? Heb je daarbij onze hulp nodig? Maak gebruik van onze kieshulp, die er helemaal op ingericht is om jou aan de juiste deur te helpen. Selecteer in de kieshulp de opties die horen bij jouw situatie en ontdek welke deur het beste past bij jouw wensen. Alle deuren worden door ons op maat gemaakt. Daarom zit er altijd een deur voor jou bij!

Bepaal jouw situatie

Welk type glazen deur heb jij nodig? In een paar eenvoudige stappen ben je bij de juiste glazen deur. Ga je een deur in een bestaand kozijn vervangen of heb je een nis waar nog geen deur in zit? Voor beide situaties zijn er verschillende mogelijkheden. Bepaal hieronder de situatie:

 1. Bestaand deurkozijn: Wordt de deur in een bestaand kozijn geplaatst? Kies dan een glazen deur voor een houten kozijn of een stalen kozijn. Afhankelijk van deze keuze worden de juiste scharnieren met het deurbeslag geselecteerd.
 2. Zonder deurkozijn: Is er geen deurkozijn en wil je voor de kozijnloze nis een glazen deur? Dan kun je zowel een schuifdeur als een draaideur kiezen.

Kies je voor een draaideur in een nis zonder deurkozijn? Dan sluit de draaideur netjes in het midden van de nis door de zelfsluitende scharnieren. Daarnaast kunnen de deuren naar beide zijden worden geopend omdat deze deur niet door een deurkozijn wordt tegengehouden. Een schuifdeur kan worden geplaatst als er aan de linker of rechterzijde van de nis voldoende ruimte is om naartoe te schuiven. Bekijk ook of de rail aan het plafond of aan de wand bevestigd moet worden. Is een schuifdeur te klein? Bekijk dan ook eens onze schuifwanden.

Nu ben je een stap dichter bij jouw glazen deur. Afhankelijk van de breedte van de nis kies je nu voor een enkele glazen deur, dubbele glazen deur of een glazen deur met een vast zijpaneel.

Jouw glazen deur is uniek

Heb je een glazen deur gekozen? Dan kan het samenstellen beginnen. We maken al onze deuren op maat in onze fabriek. Daarom wordt jouw deur echt uniek. Bij elke deur zijn verschillende opties mogelijk. Door een keuze te maken stel je jouw deur helemaal zelf samen.

 • Maat van de deur
 • Links of rechtsdraaiende deur
 • Schuine zijde of hoeksparingen
 • Kies een glassoort
 • Deurgrepen en slot
 • Montageservice

Ben je helemaal klaar met het samenstellen van de deur? Dan kan je de deur direct bestellen en geldt de levertijd die bij het product staat vermeld. Twijfel je nog? Kies dan voor de inmeetservice.

TIP: Kies voor het gemak van een monteur

De maat van je deur kun je zelf opmeten en online invullen, maar je kunt ook gebruikmaken van onze handige inmeetservice met 100% pasgarantie. Dan komt een van onze ervaren monteurs de glazen deur bij je thuis inmeten. Dan weet je zeker dat de deur altijd precies past en kom je bij de installatie niet voor vervelende verrassingen te staan.

Onze monteur helpt bij de keuze van de juiste glazen deur en stelt online de deur voor jou samen. Van GLAZZ krijg je daarna een offerte die je alleen nog hoeft goed te keuren. Daarna gaan we de deur voor jou maken.

Vervang elke deur voor een glazen deur

Houten deuren worden vaak vervangen door een glazen deur. Het gaat dan niet alleen om de deur in de hal! Bijna elke deur in huis kan je vervangen door een glazen deur. Ben je nieuwsgierig waar je een glazen deur kan plaatsen?

 • Een glazen deur tussen de woonkamer en de hal. Dat is vooral een aanrader als het snel donker is in je huis. Door te kiezen voor een glazen deur van helder glas, komt er vanuit de hal extra licht de woonkamer in. Een slimme en makkelijke oplossing om te genieten van meer daglicht.
 • Een glazen deur om de keuken van de woonkamer af te sluiten. Zo creëer je met glazen schuifdeuren heel makkelijk twee aparte ruimtes, maar houd je het wel ruimtelijk. Kookluchtjes blijven voortaan in de keuken, maar het zicht door de ruimte onderbreek je niet.
 • Glazen woonkamer deuren om een speel- of kantoorruimte die aan de woonkamer grenst mee af te schermen. Handig, als je af en toe even rustig wilt werken of studeren, maar niet wilt dat de ruimte geen onderdeel meer is van de woonkamer. Of handig als de kinderen druk aan het spelen zijn en jij even rustig op bank een boekje wilt lezen.
 • Badkamerdeur of slaapkamerdeur van glas? Ja. Ook voor deze deuren wordt vaak voor glas gekozen. Om de privacy te waarborgen wordt bij een badkamerdeur of slaapkamerdeur voor satijnglas gekozen. Zo komt er nog wel licht doorheen maar is het zicht beperkt.

Jarenlange ervaring met glas

Van douchedeur tot douchecabine en van wandpaneel tot toilet achterwand. Bij GLAZZ maken we écht alles van glas. Je mag ons gerust de glasspecialist van Nederland noemen. Onze onderneming is jong, maar we hebben wel al meer dan 100 jaar ervaring. We hebben zelf een fabriek in Friesland. Dat betekent dat je rechtstreeks bij de producent bestelt en we snel kunnen produceren en leveren. Lang wachten op je glazen deur hoeft dus niet. Voor je het weet staan onze ervaren monteurs al voor je deur om hem te installeren.

Wil je eerst nog wat persoonlijk advies voor je een glazen deur bestelt? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Gerelateerde onderwerpen