Glassoorten en bewerking

Hier vindt u de meeste gestelde vragen over de glassooorten en bewerkingen

Overzicht veelgestelde vragen

Alle glasproducten van GLAZZ® zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Ons glas kan dus tegen een stootje. Mocht het glas toch breken, dan breekt het niet in scherven maar in kleine brokjes glas die nauwelijks verwondingen kunnen aanrichten.

Alle glasproducten van GLAZZ® zijn standaard rondom plat poli geslepen. Daarnaast zijn de hoeken standaard afgepunt met een facet (afgeschuinde kant van 1x1 mm). Het glas is dus mooi en veilig afgewerkt.

randafwerking

Het gewicht in KG van een glasplaat bereken je door de oppervlakte (m²) x dikte in (mm) x 2.5 

Voorbeeld: een glasplaat van (1.000mm x 1.000mm) x ( 5mm dik) x 2.5 weegt 12,5 KG

Transparant glas is glas waar je (goed) doorheen kan kijken en geeft volledig zicht op hetgeen wat erachter staat. Transparant glas wordt veel gebruikt voor douchewanden, deuren, windschermen of een keukenachterwand waarbij de achterwand zichtbaar moet blijven. 

Varianten van transparant glas zijn: 

  • Grijs getint
  • Groen getint
  • Blauw getint
  • en brons (bruin) getint glas.
Glassoort grijs getint.1530 Glassoort groen getint.1532 Glassoort blauw getint.1533 Glassoort brons getint.1531


Varianten van semi transparant glas zijn:

  • Satijnglas 
  • extra helder satijnglas

Glassoort satijnglas.1528 Glassoort satijnglas extra helder.1529

Helder glas heeft standaard een groene gloed. Dit is met name zichtbaar op de kopse kant van het glas.

 

Glassoort blank.1526 Glassoort satijnglas.1528

Extra helder glas heeft in mindere mate de groene gloed die standaard helder (blank) glas wel heeft. Dit is met name zichtbaar op de kopse kant van het glas. Wilt u het verschil zien? Bestel dan onze gratis proefmonsters

 

Glassoort extra helder.1527 Glassoort satijnglas extra helder.1529

Getintglas is helderglas met een kleurtint in het glas. Het glas kan op deze manier een luxe of chique uitstraling geven aan de omgeving. 

Ons assortiment bestaat uit: 

  • Grijs getint glas
  • Groen getint glas
  • Blauw getint glas 
  • Brons (bruin) getint glas
Glassoort grijs getint.1530 Glassoort groen getint.1532 Glassoort blauw getint.1533 Glassoort brons getint.1531


Het exact matchen van RAL of PMS kleuren met gekleurd glas stuit op technische beperkingen. Glas heeft van nature een lichte groene of blauwe gloed, dit zorgt altijd voor een kleine kleurnuance ten opzichte van de kleur op de achterkant van het glas. Twijfelt u over de kleur? Bestel dan eerst een proefmonster.

Door het aanbrengen van een kleur op de achterzijde van het glas wordt het glas ondoorzichtig. Perfect voor het afdekken van een niet afgewerkte wand of tegelwerk. 

De kleur wordt vóór het harden van het glas aangebracht, tijdens het harden wordt het glas bijna vloeibaar en zakt de kleur in het glasoppervlak. Dit proces heet emailleren en heeft als voordeel dat de kleur UV bestendig is en krasvast in het glas is gebrand. Met uitzondering van de metallic kleuren zijn alle kleuren zowel beschikbaar in een glanzende als matte variant.

Dekkend gekleurd glas wordt vaak gebruikt voor een glazen keukenachterwand of een glazen wand.

foto-appartement-harlingen-zand-hoogglans

 


Bij zandstralen wordt het glasoppervlak ruw gemaakt, hierdoor is het glas niet meer transparant maar laat het wel licht door. Bij zandstralen zal een iets ruwer oppervlak onstaan als dit wordt vergeleken met satijnglas. 

Zandstralen is alleen mogelijk in de beschikbare patronen of volvlak die bij de producten staan vermeld. Volvlak zandstralen zou je bijvoorbeeld kunnen toepassen om getint glas ondoorzichtig te maken.

Het zandstralen wordt toegepast bij de douchewanden en douchedeuren voor een privacybaan en bij de glazen binnendeuren voor een zandstraalpatroon.

 

htaluschiene20120601023 htaluschiene20120601019 htaluschiene20120601025

Voor het bewerken van vlakglas zijn normen vastgesteld om de kwaliteit te waarborgen en te boordelen volgens een vaste systematiek. Al het glas geleverd door Glazz.nl B.V. wordt geproduceerd volgens de NEN-EN 12150 en NEN-EN-ISO 12543. Dit zijn de normen voor thermisch gehard natronkalkveiligheidsglas, gelaagd glas en gelaagd veiligheidsglas. Op basis van deze normen voldoet het glas aan de CE-markering.

Glazz.nl is onderdeel van Steinfort glas te Franeker, de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glasbestelling. Door de kennis binnen Steinfort en Glazz te bundelen adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van glasproducten.

fabriek

Een afgeschuinde hoek is een paneel waarbij 1 hoek schuin is en de 3 andere hoeken zijn 90 graden. Hier kunt u dit paneel samenstellen.

 

afgeschuinde-hoek-links afgeschuinde-hoek-rechts

Glas dat tijdens een proces van langzaam opwarmen en snel afkoelen wordt gehard. Hierdoor is het glas 5 tot 6 keer sterker dan ongehard glas en hittebestendig. Mocht gehard glas toch breken dan valt het in kleine, ongevaarlijke, korrels uiteen.

Gehard gelaagd glas bestaat uit twee lagen gehard veiligheidsglas die met een folie aan elkaar zijn verbonden. Gelaagd glas heeft als eigenschap dat bij breuk de glasfragmenten door de folie bij elkaar blijven. De kans op verwonding wordt hierdoor beperkt. Net als bij het voorruit van uw auto.

Alle producten van GLAZZ® zijn standaard PP geslepen. De randen van het glas zijn rondom afgescherpt en voorzien van een klein facet (schuine zijde) van 1 x 1 mm. De kopse kanten van het glas zijn vlak geslepen.


randafwerking