Onderhoud

Mat glas / satijnglas is goed schoon te maken met heet water. Vet en viezigheid is hiermee prima te verwijderen. Gebruik voor mat glas geen schuurmiddelen en schoonmaakmiddelen met zuren die de structuur van het glas kunnen aantasten.

Om glas streeploos schoon te houden is het aan te raden om een alcoholhoudend schoonmaak- middel te gebruiken. De alcohol zorgt er voor dat het schoonmaakmiddel verdampt zodat er geen strepen of druppels op het glas achterblijven.

Tip: De douchedeur nadrogen, of met een trekker afnemen, is nog altijd de beste manier om kalkaanslag te voorkomen! Nawrijven met een goede microvezeldoek, of glasdoek zorgt voor een perfect eindresultaat.

Om glas krasvrij te houden is het belangrijk om glas-metaalcontact te voorkomen. Daarnaast moet je schurende producten niet in aanraking laten komen met glas. Gebruik daarom altijd onderzetters op glazen tafels. Is het glas vies, maak het dan eerst schoon met heet water. Zo voorkom je dat het vuil krasjes maakt in het glas als je gaat poetsen. 

Let op:
gebruik nooit schuurmiddelen, bijtende middelen of bleek op glas. Deze middelen kunnen het oppervlak blijvend beschadigen.

Tijdens het koken of douchen komt het glas vaak in contact met vet. Dit zorgt voor een vettige laag waarin kalk zich goed nestelt. Om goed te kunnen ontkalken moet je dus eerst het glas schoonmaken met een ontvetter. Daarna kun je beginnen met het ontkalken. Er zijn veel agressieve ontkalkers op de markt. Sommige zijn zo agressief dat ze beschermende lagen kunnen aantasten. Gebruik altijd een milde ontkalker, zodat je het oppervlak van het glas niet blijvend beschadigd.

Door kleine krasjes of vuil kan het glas dof worden. Probeer het glas eerst met heet water schoon te krijgen. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook glasherstel producten op de markt. Het is een geduldig klusje, maar je bespaart de hoge rekening van een glasherstelbedrijf.

Let op: gebruik bij satijnglas alleen glasherstelproducten op de gladde zijde van het glas. Anders bestaat de kans dat er vlekken in het glas komen.