Glazen douchewand schoonmaken

Douchewand plaatsen

Glazen douchewand schoonmaken

Je vindt ze in elke moderne badkamer: een glazen douchewand. Een sterke wand van glas die veel wordt toegepast bij douchecabines of inloopdouches. Daarnaast zien we ook steeds vaker de douchewand gecombineerd met een douchedeur van glas.

Met andere woorden: een glazen douchewand is en blijft enorm populair.

Een ander voordeel? Een wand of deur van glas past bij ieder interieur en wordt toegepast in de meest uiteenlopende badkamers. Het maakt voor ons niets uit of je nu een grote badkamer hebt of als hij iets kleiner is. Glas is altijd een geschikte optie! En door het ruimtelijke karakter van het glas zorg je ook meteen voor een stijlvolle en moderne look. 

Behalve dat een douchewand van glas er heel strak uitziet, heeft zo’n wand nog veel meer voordelen. Een glazen douchewand schoonmaken is bijvoorbeeld heel eenvoudig. Dat komt door het gladde oppervlak. Er zitten ook geen gekke hoeken of kieren in de wand, wat natuurlijk ook een stuk eenvoudiger schoonmaakt. Wil je meer voordelen en tips ontdekken van het schoonmaken van een glazen douchewand? Lees dan snel verder.

Maak je douchewand droog na elke douchebeurt

De eerste tip ligt eigenlijk wel voor de hand, maar toch zien we dat dit nog vaak wordt vergeten: het droogmaken van de douchewand na elke douchebeurt. Door het droogmaken van de glazen wand voorkom je dat er kalkresten op de wand blijven zitten. Gebruik een trekker of een wisser om de douchewand na elke douchebeurt goed droog te maken. Met een trekker heb je jouw douchewand binnen enkele seconden weer droog. Kleine moeite toch?

Gebruik een speciale glasdoek

Bij het schoonmaken van de douchewand is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakdoek gebruikt. Je wilt namelijk wel voorkomen dat er stof of pluizen achterblijven op het glas. We adviseren daarom om een speciale glasdoek te gebruiken. Met deze doek heb je jouw douchewand in een mum van tijd goed schoon en ook laat dit geen strepen achter op het glas.

douchewand schoonmaken
douchewand glas

Je glazen douchewand ontkalken

Bij een glazen douchewand schoonmaken hoort ook het ontkalken. Dienen er zich kalkresten aan op de wand? Zorg dan dat deze niet te lang blijven zitten. Het kalkvrij maken van een douchewand doe je het beste met schoonmaakazijn. Spray een beetje azijn op de wanden of de douchedeur en laat dit ongeveer een half uurtje goed intrekken. Het kalk laat daarna makkelijker los, zodat je het kalk eenvoudiger van de douchewand kan verwijderen.

Je glazen douchewand schoonmaken?

Ga aan de slag met de bovenstaande tips en hou je douchewand langer schoon en mooi. In ons assortiment vind je onze schoonmaakproducten om jouw glazen wand altijd goed schoon te houden. Bekijk ons aanbod met schoonmaakproducten: https://www.glazz.nl/onderhoudsmiddelen

Heb je nog vragen op basis van ons artikel? Of kunnen we aanvullend nog enkele tips geven voor het schoonmaken van de douchewand, badkamer of één van onze andere producten van glas? Neem dan contact met ons op via de chat of stuur ons een berichtje via het contactformulier.

Gerelateerde onderwerpen