9 voordelen van een glazen deur

Schuifwand Christoff (2)

9 voordelen van een glazen deur

Herken je dat gevoel dat je woonkamer nog niet af is? Of dat er iets moet veranderen om het helemaal perfect in huis te maken? 

Om het woongenot in huis te verbeteren kun je heel veel winnen met licht, kleur en het indelen van de ruimtes. In dit artikel vertellen wij jou de voordelen van een glazen deur. De glazen deur is de trend van 2021 en wordt overal in huis toegepast. Een glazen deur is niet alleen geschikt voor in de woonkamer of hal! Maar wordt ook gebruikt als toegangsdeur voor de badkamer of slaapkamer. Heb jij al een voorkeur voor een draaideur of schuifdeur?

1. Meer natuurlijk licht in huis

Heb je een donkere woonkamer of hal in huis? Een glazen deur verbindt de ruimtes en zorgt ervoor dat het licht niet wordt geblokkeerd. Een glazen deur zorgt voor meer natuurlijk licht in huis. Het is daarom een duurzame oplossing omdat de lampen in huis minder snel aan hoeven. Een licht huis is daarnaast heel fijn en verhoogt het woongenot.

2. Optisch meer ruimte met glas

Soms voelt een ruimte klein terwijl dat niet hoeft. Met een houten deur sluit je een kamer helemaal af. Kies je voor een glazen deur? Dan worden de ruimtes optisch groter. Je creëert dus meer ruimte in huis door de ruimtes in huis met elkaar te verbinden. Kies je voor een vloer die doorloopt naar de hal of keuken? Dan worden de ruimtes nog meer een eenheid. Dit zorgt voor ruimte met een rustige uitstraling.

Schuifdeur Gustav industrieel1
Schuifdeur Gustav industrieel

3. Luxe uitstraling

Meer licht en ruimte in huis zorgen ook voor een luxe uitstraling. Appartementen, penthouses en bungalows worden steeds meer voorzien van glazen tussendeuren om de ruimtes optimaal te benutten en te profiteren van al het licht. Dit geeft een luxe en open uitstraling. Denk ook eens aan een grijs getinte deur of brons getint. Deze deuren zorgen ook voor de luxe uitstraling.

4. Tochtwerend

Is er een trap in de woonkamer die niet is afgesloten en waar veel tocht vandaan komt? Vaak is een glazen deur een hele goede oplossing om de tocht van boven tegen te gaan en te blijven profiteren van het licht en zicht. Een glazen schuifdeur of aanslagdeur wordt hier vaak toegepast. Wil je het zicht naar de trap beperken? Kies dan voor satijnglas.

Banner inspiratiemagazine

5. Geluiddempend

Een studie- of werkkamer naast de woonkamer? Een glazen deur zorgt dat het geluid tussen de ruimtes wordt gedempt zodat overlast wordt beperkt. Met een glazen deur van helder glas blijven de ruimtes met elkaar verbonden maar wordt je minder snel gestoord.

6. Een glazen deur met privacy

Heb jij een donkere overloop, of badkamer? Denk dan eens aan een glazen badkamerdeur of slaapkamerdeur. Een glazen deur van semi transparant glas zorgt ervoor dat het zicht wordt beperkt. Alleen schimmen dicht bij de deur zijn dan zichtbaar. Deze glazen deuren laten wel het licht. Hierdoor wordt de hal op een natuurlijke manier lichter.

Glazen badkamerdeur
Glazen schuifdeur voor badkamer (6)1

7. Hygiënisch en makkelijk schoon te maken

Glazen deuren worden daarom veel toegepast bij hotels, tandartspraktijken, kantoren en sportscholen waar hygiëne erg belangrijk is. Een glazen deur is heel hygiënisch door het gladde oppervlak wat makkelijk schoon te maken is. Met een zachte doek en heet water is een glazen deur snel schoon.

8. Een glazen deur is sterk en duurzaam

Glazen deuren worden vaak toegepast in horecagelegenheden, winkels en hotels omdat ze het licht en zicht niet blokkeren. Je krijgt buiten al een indruk van hoe het binnen is en zorgen voor een open uitstraling. Natuurlijk moeten deze deuren tegen een stootje kunnen en intensief gebruik. Alle glazen deuren van GLAZZ zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit betekent dat dit glas vijf keer sterker is dan ongehard glas. De glazen deuren worden geleverd met een solide beslag voor intensief gebruik.

9. Voor elke situatie een passende glazen deur

Een open nis of een bestaand stalen of houten kozijn? Voor elke situatie is een passende oplossing te bedenken. Naast het ruime aanbod van type deuren worden de deuren op maat gemaakt. De deur kunnen naar smaak worden samengesteld zodat de glazen deur perfect past. Maak gebruik van onze zoekhulp voor de juiste glazen deur.

Gerelateerde onderwerpen