Taatsdeur met zijlicht

taatsdeur Samuel

Taatsdeur met zijlicht

Ben je op zoek je naar een oplossing om een brede doorgang naar de hal of kamer ensuite af te sluiten? En is een glazen scheidingswand of deur in combinatie met een glazen wand hiervoor een perfecte oplossing? Dan ben je bij GLAZZ aan het juiste adres. 

Hieronder vind je verschillende opstellingen van glazen wanden met een taatsdeur. Een taatsdeur is het type deur dat in deze opstelling wordt gebruikt en is herkenbaar aan de scharnieren op de vloer en tegen het plafond. Ben je op zoek naar scheidingswand met een ander deur? Bekijk dan ook eens een onze pendeldeuren met zijlicht of onze schuifdeuren met een glaswand. 

 

Bekijk producten

Wat is een taatsdeur met zijlicht?

Een taatsdeur herken je meteen. Bij een taatsdeur is de deurophanging namelijk uniek waardoor je de scharnieren bijna niet ziet. Je bevestigt de taatsdeur aan de vloer en aan het plafond met een zogenaamde onderschoen en bovenschoen. Hierdoor draait een taatsdeur om de verticale as en is hij zowel naar binnen als naar buiten te openen. Het scharnierpunt bevindt zich op enige afstand van de wand, waardoor er een bijzonder effect ontstaat wanneer de deur opengaat. Een taatsdeur sluit gecontroleerd door het hydraulische scharnier in de onderschoen.

Heb je vloerverwarming in huis? Let dan wel even op of het verstandig is om in de vloer te boren. Wil je het risico niet nemen? Dan adviseren wij om te kiezen voor een pendeldeur met zijlicht. Een pendeldeur lijkt in veel opzichten op een taatsdeur, maar bij deze deur zijn de scharnieren aan de wand bevestigd.

Een taatsdeur is een fraaie toevoeging aan je woonkamer, maar het wordt pas echt een blikvanger als je kiest voor een glazen taatsdeur met zijlicht. Een zijlicht is een glazen wand die naast de taatsdeur wordt geplaatst. Hiervoor kies je als een deuropening breder is dan de maximale deurbreedte van 1.250 mm. Een opening van 1.500 mm of 2.000 mm sluit je hiermee dus perfect af. Door te kiezen voor een zijlicht wordt het licht in huis nog beter verspreid. Zowel de hal als de woonkamer worden bij elkaar betrokken. De ruimtes lijken hierdoor meteen een stuk groter en lichter.

Kieshulp deuren

Taatsdeur met zijlicht opstellingen

We kunnen het ons goed voorstellen dat je inmiddels geïnteresseerd geraakt bent in een taatsdeur met zijlicht. De volgende stap is het kijken naar de verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van jouw situatie in huis is het volgende mogelijk:

  1. Sluit op zijlicht
  2. Draait aan zijlicht
  3. Tussen de zijlichten

Bekijk en bepaal in huis wat de looprichtingen zijn. Bepaal aan welke zijde de deur geopend wordt en kies vervolgens de best passende opstelling. Heb je een brede doorgang dan is een taatsdeur met twee zijlichten dé perfecte oplossing. De taatsdeur wordt dan tussen de zijpanelen geplaatst.

Kwaliteit van de taatsdeur

Bij GLAZZ hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Doordat wij onze taatsdeuren en andere producten van glas zelf maken en samenstellen hebben wij alle invloed op een zo hoog mogelijke kwaliteit en de afwerking hiervan. Zo werken we altijd met producten van gehard veiligheidsglas en is het glas altijd perfect geslepen. Ons glas is veilig en is vijf keer sterker dan normaal glas. Je ziet ons veiligheidsglas daarom ook in veel horecabedrijven, congreszalen, kantoren en in woningen.

Daarnaast werken we met hoogwaardige scharnieren die voor alle situaties geschikt zijn. Mocht er toch iets mee zijn dan lossen wij dit altijd op.

Hoe bestel ik een taatsdeur met zijlicht

Je weet nu wat een taatsdeur met zijlicht is en wanneer een taatsdeur geschikt is. Naast onze kwaliteitsproducten van glas bieden we je ook onze service op maat. Bij GLAZZ kun je direct jouw taatsdeur met zijlicht online samenstellen en bestellen. Wij leveren het glas gratis bij je thuis.

Heb je hulp nodig? Bestel onze volledig gratis inmeetservice en ontvang 100% pasgarantie op onze producten. Na het inmeten ontvang je een offerte van ons. We zorgen dat jouw taatsdeur met zijlicht op maat wordt gemaakt en bij je thuis wordt afgeleverd.

Wil je ook graag dat wij de montage regelen? Ook dat willen we je graag uit handen nemen. We sturen onze offertes altijd met een montagetarief erbij. Zo bepaal je zelf of je de montage zelf gaat doen of laat doen door onze monteur.

Ga je voor onze service? Bestel dan hier onze inmeetservice.

Contact

Heb je een vraag of een verzoek met betrekking tot onze taatsdeuren? Of kunnen we je helpen bij één van onze andere producten van glas? Onze klantenservice staat graag voor je klaar. Je kunt met ons chatten via de site, of een berichtje sturen via het contactformulier. Wil je liever telefonisch contact? Dat is voor ons geen probleem. Ook telefonisch zijn we tijdens kantooruren voor jou bereikbaar.