Woonstijlen

Weet jij al welke woonstijl bij jou past? Of ga jij je hierin nog verdiepen? Bekijk de verschillende woonstijlen en laat je inspireren. We laten je zien hoe je glas goed kan combineren in de verschillende woonstijlen. Je zal zien dat een glazen deur of keukenachterwand een enorm effect kan hebben op jouw interieur. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder de verschillende woonstijlen. Woonstijlen zijn continu in ontwikkeling. Woontrends komen en woontrends gaan. Een hedendaagse woonkamer is daarom ook niet te vergelijken met de ‘moderne woonkamer’ van een jaar of dertig geleden.

De kenmerken van een moderne woonkamer

Wil je jouw woonkamer een moderne look geven? Dan kies je al snel voor een nieuwere woonstijl. Eentje waarbij je kiest voor luxe elementen in je woonkamer, bijvoorbeeld uit een landelijke woonstijl of de immens populaire industriële woonstijl. Doordat een moderne woonkamer vaak erg ruimtelijk is, maar de inrichting nog vrij is in te vullen, heb je genoeg vrijheid om je eigen invulling te geven aan je woonkamer.

We zien tegenwoordig in elk modern interieur veel abstracte en rechtlijnige vormen. Meubels en woonaccessoires hebben een strakke vormgeving, waardoor het interieur rustig oogt en een luxueuze uitstraling heeft. Ondanks een minimalistisch karakter oogt je woonkamer lekker robuust en zorg je voor een overzichtelijk geheel door te spelen met ruimtelijke vormen.

We zien wel steeds minder felle kleuren in moderne woonkamers. Tegenwoordig is het ontzettend hip om veel te werken met zwart en grijstinten in combinatie (room)wit. Het is overigens niet zo dat felle kleuren per definitie uitgesloten worden in een modern interieur. Je ziet namelijk wel degelijk kleur terugkomen in je woonkamer, maar het voert absoluut niet de overtoom.

Maak je woonkamer nog ruimtelijker

Je kiest voor een moderne woonkamer als je een liefhebber bent van een strak interieur. En kies je voor een moderne woonkamer? Dan kies je ook vaak voor een ruimtelijk karakter. Het voordeel van een ruimtelijke inrichting is dat je woonkamer optisch een stuk groter lijkt dan het in werkelijkheid is.

Creëer meer ruimte in je woonkamer door het gebruik van glas. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van deuren: een binnendeur met glas, een glazen taatsdeur of een deur van glas met stalen look. Ben je fan van roomdividers? Ook dan is een glazen roomdivider een mooie en ruimtelijke oplossing. Hou je ervan om je woonkamer nog robuuster te maken? Kies dan voor een glazen scheidingswand.