Urban woonstijl

De urban woonstijl is een mix tussen industriële meubels en botanische woonaccessoires. Het stedelijke karakter van deze woonstijl zorgt voor een robuuste uitstraling met een warme sfeer. De betonlook komt veel voor in een industrieel interieur en dat is ook het geval in een urban woonstijl.

Het grote verschil zit hem echter in de keuze voor woonaccessoires en de toevoeging van botanische elementen in het interieur. Het industriële karakters in combinatie met veel groen kan een hele fraaie uitwerking hebben in je woonkamer of slaapkamer. Vergeet trouwens ook niet de badkamer, want ook daar kan de urban woonstijl perfect worden toegepast.

De kenmerken van een urban woonstijl

Veel kenmerken uit de industriële woonstijl vind je terug in de urban woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan de grove, zwarte kaders op de glazen deuren, een complete wand met betonlook of een scheidingswand met industriële kaders, maar dan volledig van glas. Stuk voor stuk hele fraaie opties voor in de urban woonstijl, maar daarnaast ook heel robuust. Hou je van een ruimtelijk interieur, ook dan is de urban woonstijl erg geschikt voor in jouw woning.

Je kunt in deze woonstijl tal van verschillende materialen gebruiken om tot een mooi geheel te komen. Zo vind je staal, glas, beton, leer en hout vaak terug in een urban woonstijl. Een moderne, leren zitbank met stoere kussens is echt geen uitzondering in deze woonstijl. Of wat denk je van een glazen deur met een stalen look of de eetkamertafel met een betonnen blad. De strakke afwerking zorgen voor de luxe uitstraling en vergeet deze ook niet te combineren met elegante accessoires en mooie texturen.

Kies je voor een urban woonstijl, dan gaat je voorkeur vaak uit naar het gebruik van basiskleuren in je interieur. Je kunt hierbij denken aan donkere kleuren als zwart of antraciet. Maar ook wit, taupe of andere grijstinten vind je terug in deze woonstijl. En wil je toch wat meer kleur toevoegen? Dan is groen een hele gave toevoeging om ook het botanische karakter een passend gevolg te geven in je woonkamer.

Glas toepassen in de urban woonstijl

Je kiest een urban woonstijl natuurlijk in de eerste plaats om het stoere karakter en de warmte die het geeft aan jouw interieur. Maar dat niet alleen. Want ook het ruimtelijke karakter is onmisbaar. We zien een ruimtelijk karakter in veel woonstijlen terug en dat is bij de urban woonstijl geen uitzondering. Wil je jouw woonkamer ook een stuk ruimtelijker maken? Dan zijn producten van glas echt dé perfecte oplossing. Je zorgt namelijk met het transparante glas ervoor dat jouw woonkamer, slaapkamer en zelfs de badkamer optisch een stuk groter lijkt dan dat deze in werkelijkheid is.

We hebben het al genoemd: een room divider met zwarte kaders volledig van glas. Wat denk je van die industriële deur van glas waarop de zwarte kaders worden geprint? Er zijn veel mogelijkheden om glas op een perfecte manier toe te passen in jouw interieur. Glas is duurzaam en betaalbaar waardoor je jarenlang veel plezier hebt.