Scandinavische woonstijl

In Nederland zijn we gek op rustige, overzichtelijke interieurs en woonstijlen. Het is daarom ook niet zo vreemd dat de Scandinavische woonstijl erg geliefd is bij de Nederlandse woningbezitter. De Scandinavische woonstijl is namelijk erg toegankelijk en ook nog eens eenvoudig te combineren met andere populaire woonstijlen, zoals de landelijke woonstijl. Bij een Scandinavische woonstijl haal je buiten naar binnen. Daarom wordt ook vaak de vergelijking gezocht met een landelijk interieur.

Het interieur is licht, ruimtelijk en minimalistisch. Omdat je binnen je interieur ook nog voldoende vrijheid hebt voor het bepalen van de inrichting, creëer je zelf je eigen tijdloze, sfeervolle woonkamer. Wil je de stijl doortrekken naar andere ruimtes in je woning, bijvoorbeeld in de slaapkamer, dan is de Scandinavische woonstijl hier uitermate geschikt voor.

De kenmerken van een Scandinavische woonstijl

Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavische woonstijl is de rust die je creëert in je woning. Je komt namelijk geen drukke patronen of felle kleuren tegen in deze woonstijl. En doordat je natuurlijke materialen gebruikt, zie je vaak elementen terug die je zowel binnen als buitenshuis kan gebruiken. Denk hierbij aan (Scandinavisch) hout, maar ook riet, glas, leer en wol.

Een andere belangrijke eigenschap is het creëren van ruimte. Dat heeft onder andere te maken met de minimalistische inrichting van je interieur. We zien veel rechte hoeken en lijnen terug en ook geometrische vormen mogen eigenlijk niet ontbreken.

Bij een rustig interieur horen rustige kleuren. Het voordeel van de rustige (pastel)kleuren in deze woonstijl is dat je deze kleuren met veel meubels en accessoires kan combineren. Jouw meubels en woonaccessoires in combinatie met deze pastelkleuren zorgen niet alleen voor meer licht in je woning, het maakt je interieur ook meteen een stuk warmer. Daarnaast zijn pastelkleuren tijdloos en passen deze uitstekend in het warme, Scandinavische interieur.

De Scandinavische woonstijl met glas

In Nederland zijn we dol op ruimte en dat vertaalt zich ook door naar de woonkamer. Het verbaast je daardoor vast ook niet dat bijvoorbeeld een landelijk, een industrieel maar ook een Scandinavisch interieur erg in trek is.

Door je woonkamer of slaapkamer ruimtelijk te maken zorgt je ervoor dat je kamer optisch groter lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. Het gebruik van glas is daar een goed voorbeeld van. Glas maakt je woonkamer, slaapkamer of badkamer een stuk lichter, zorgt voor een strakke afwerking en dus voor een ruimtelijker karakter.

Voorbeelden zijn onder meer een scheidingswand van glas, een room divider of een glazen deur. Wil je een ruimtelijke oplossing die heel fraai oogt en ook nog eens betaalbaar is? Kies voor producten van glas.

De mogelijkheden van GLAZZ

Ontdekken welke producten van glas mooi passen bij jouw Scandinavische inrichting? Er is voor elk interieur een passende oplossing van glas op maat. Bekijk ons uitgebreide assortiment eens en je ziet meteen welke mogelijkheden we jou kunnen bieden. Je ziet meteen welke producten we voor je op maat kunnen snijden. Stel ook jouw eigen product samen naar eigen smaak op onze website en zorg voor dié persoonlijke touch aan je eigen deur of wand. Bij Glazz is altijd een passende oplossing van glas op maat voor jouw Scandinavische woonstijl.