Deurentrends 2024

Dubbele glazen schuifdeur Gustav (2)

Deurentrends 2024

Het was vroeger heel normaal: twee ruimtes van elkaar scheiden met van die grote massieve deuren. Dat is nog wel een dingetje van vroeger, maar inmiddels zien we dit steeds minder vaak in interieurs. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen om twee ruimtes in elkaar over te laten smelten. De dichte houten deuren van weleer zien we daarom ook niet meer terug in de trends voor de woonkamer. Glazen deuren met een industriële look zijn echt de trend van dit moment. In ons artikel met deurentrends 2024 ontdek je actuele trends van dit moment en hoe je deze toepast in jouw woning of op kantoor.

Meer licht en ruimte in huis

Industriële deuren zijn dit jaar super gewild. Bij GLAZZ vroeger we ons af waarom deze deuren zo populair zijn geworden. De belangrijkste reden is natuurlijk de stoere look van de deur. Hoewel de naam industriële deur soms anders doet vermoeden, past deze deur eigenlijk in elke woonstijl. Of je nu houdt van een modern en robuuste woonstijl of een landelijk interieur.

Industriële deuren zijn stijlvolle en tijdloze deuren die we de komende jaren zeker terug gaan zien. Naast de stalen deuren stijgt de vraag naar glazen binnendeuren met donker glas. Het donkere glas is zo in trek doordat het echt een luxe uitstraling geeft aan jouw interieur.

De deuren, die volledig bestaan uit glas, zijn zo ook geliefd omdat ruimtes groter lijken.

Met zo’n glazen deur lijkt je woonkamer optisch een stuk groter. Doordat glas lichtdoorlatend is, blijven beide ruimtes voldoende licht behouden. Een must voor veel mensen die houden van een open en lichte woon- of slaapkamer.

Nadat je die massieve deur hebt vervangen door een glazen deur zie je direct duidelijk het resultaat. Ben je bang dat je privacy verloren gaat door een glazen deur? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor een deur met satijnglas. Hierdoor wordt het zicht geblokkeerd, maar krijg je alsnog het natuurlijke licht de kamer in.

Gemak en design komen samen

We zien ook dat interieurs steeds praktischer worden. Het zal je daardoor ook vast niet verbazen dat schuifdeuren steeds populairder worden. Het voordeel van een schuifdeur is dat je behoorlijk wat ruimte bespaard. Een schuifdeur schuift langs de wand, waardoor je alleen de wand vrij hoeft te houden voor de deur en de rails. Met een glazen schuifdeur lijken de ruimtes ook groter. Nee, niet alleen door het glas, maar ook doordat een schuifdeur open kan blijven staan waardoor je eenvoudig ruimtes met elkaar verbindt.

Een andere praktische oplossing voor in de woonkamer is de taatsdeur. Een trend die al een aantal jaren aan populariteit wint. Een taatsdeur is een deur die bestaat uit een scharnier aan de boven- en onderkant. Hierdoor valt de deur in een afgewerkte sparing. Een voordeel van een taatsdeur is dat je deze van beide kanten kunt openen. Superpraktisch dus!

aanslagdeur Sten

De deurentrends van 2024

Ben je op zoek naar een stoere glazen deur voor in jouw woonkamer, slaapkamer of voor in de badkamer? GLAZZ heeft een ruim aanbod met de meest uiteenlopende glazen deuren.

Bij GLAZZ stel je jouw deur helemaal zelf samen, zodat deze altijd naadloos aansluit bij jouw smaak en interieur. Je kiest niet alleen zelf de maten die je nodig hebt, maar ook de glassoort en deurgrepen.

We maken de deur op maat voor jouw woonsituatie. Daarom is er altijd een passende oplossing voor jouw interieur. De glazen deuren zijn veilig, praktisch en sterk. Bekijk ons assortiment en ontdek wat we mogelijkheden zijn. Wil je er een beter gevoel bij krijgen? Bestel dan meteen een gratis proefmonster via onze site!

Meer weten over de actuele interieurtrends? Lees dan ook ons artikel met praktische tips hoe jij jouw interieur een stuk fraaier maakt.