Omschrijving

Geef uw keuken een luxe uitstraling en kies een glazen werkblad op maat. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, glasdikte 10, 12 en 15mm en glassoorten. De glazen keukenwerkbladen worden voorzien van alle benodigde sparingen. Het glas wordt thermisch gehard, hierdoor is het glazen keukenwerkblad 5 tot 6 keer sterker en hitte en UV-bestendig. In onze configurator kunt u de gewenste maten voor uw aanrechtblad van glas doorgeven, compleet met sparingen voor kranen, kookplaat en gootsteen. Alle werkbladen worden standaard pp mat geslepen, gehard en de kleur wordt in het glasoppervlak geëmailleerd.

Schuine zijde nodig?

Alle hoeken van een keukenwerkblad zijn standaard 90 graden. Heeft u een schuine zijde nodig? Bestel dan de keukenwerkblad met de gratis inmeetservice zodat de schuine zijde juist bepaald kan worden. Per schuine zijde wordt een meerprijs van minimaal € 37,50 gerekend.

Glazen keukenwerkblad van Glazz.nl

 • Hittebestendig, dus geschikt als aanrechtblad
 • Inmeetservice met pasgarantie in Nederland en België
 • Diverse kleuren, in hoogglans of mat glas
 • Keukenwerkblad monteren?

Inmeten

Zekerheid en gemak dat krijgt u als u kiest voor het inmeten door Glazz. We beschikken over een netwerk van geschoolde inmeters en monteurs in de Benelux welke bij u op locatie de situatie beoordelen en inmeten. Naast het gemak krijgt u van ons de garantie dat uw glazen keukenwerkblad perfect past! Is er ergens toch een kink in de kabel dan is dit onze verantwoordelijkheid en leveren wij kosteloos een nieuwe glazen keukenwerkblad. 

Bij uw bestelling kiest u voor de optie inmeten via Glazz. De inmeter maakt dan binnen twee werkdagen een afspraak met u en zorgt er voor dat de juiste afmetingen worden doorgegeven aan Glazz. Wij zullen op basis van de inmeet gegevens een vrijblijvende offerte voor u maken.

 • 100% pasgarantie
 • Inmeet kosten retour bij een orderwaarde boven de € 250,-
 • Zekerheid en gemak
 • Nederland, Belgie en Luxemburg
 • Ervaren glas inmeters en monteurs
 • Binnen twee werkdagen een afspraak ingepland

Alleen het inmeten bestellen

Voor het inmeten en het beoordelen van de situatie kan ook eerst alleen het inmeten worden besteld. Voor het inmeten op locatie wordt € 95,00 gerekend, dit tarief is inclusief btw, voorrijkosten en pasgarantie. Bestelt u binnen 3 maanden na het inmeten voor tenminste € 250,00 dan betalen wij u de kosten voor het inmeten terug. Na het inmeten krijgt u van ons een vrijblijvende offerte. Inmeten bestellen

Zelf inmeten

Het inmeten is niet extreem moeilijk, hooguit een secuur klusje. Wilt u graag zelf inmeten? Geen probleem, per product hebben we instructies beschikbaar waar u op moet letten. Toch nog vragen? Dan heeft u altijd nog onze helpdesk achter de hand.

 • Inmeet instructie
 • Telefonische helpdesk
 • 4 Gratis glas proefmonsters (verzendkosten € 6,95)
 • Onze montagevideo’s

Glassoorten

Voor een glazen keukenwerkblad is een ruime keuze aan glassoorten beschikbaar. Alle glassoorten hebben met elkaar gemeen dat ze altijd worden geleverd als gehard veiligheidsglas, hiermee voldoet het glas aan de geldende veiligheidsnormen maar is het ook temperatuur en UV-bestendig. Een glazen keukenwerkblad wordt altijd rondom "PP" geslepen. "PP" wil zeggen dat de zijkanten van het glas recht en glad geslepen worden, de randen worden voorzien van een schuine kant (facet) van 1 x 1 mm. 

Gekleurd

 • Dekkend gekleurd glas hoogglans
 • Dekkend gekleurd glas mat

Nieuwsgierig welke glassoorten beschikbaar zijn? Bekijk ons assortiment en bestel een gratis proefmonsters.

Dekkend gekleurd glas 

Door het aanbrengen van een kleur op de achterzijde van het glas wordt een glazen keukenwerkblad ondoorzichtig. De kleur wordt vóór het harden van het glas aangebracht, tijdens het harden wordt het glas bijna vloeibaar en zakt de kleur in het glas oppervlak. Dit proces heet emailleren en heeft als voordeel dat de kleur UV bestendig is en krasvast in het glas is gebrand. Met uitzondering van de metallic kleuren zijn alle kleuren zowel beschikbaar in een glanzende als matte variant. 

Het exact matchen van RAL of PMS kleuren met gekleurd glas stuit op technische beperkingen. Glas heeft van nature een lichte groene of blauwe gloed, dit zorgt altijd voor een kleine kleurnuance ten opzichte van de kleur op de achterkant van het glas. Twijfelt u over de kleur? Bestel dan eerst een proefmonster

Gehard veiligheidsglas

Voor een glazen keukenwerkblad is gehard veiligheidsglas een must. Naast dat het temperatuur bestendig is, wat van belang is bij de kookplaat, is het glas ook 5 tot 6 keer sterker dan niet gehard glas. In het onwaarschijnlijke geval dat uw glazen werkblad toch breekt zal het in kleine korrels uit elkaar vallen in plaats van grote scherpe scherven zoals bij ongehard glas. 

 • Transparant, getint, gematteerd of dekkend gekleurd
 • 10, 12 en 15mm gehard veiligheidsglas
 • Ruim assortiment kleuren in mat en hoogglans
 • Temperatuur en UV-bestendig

Leveren

Binnen 2 á 3 werkdagen nemen wij contact met u op om de aflevering van uw order af stemmen. Een dag voor de levering ontvangt u per e-mail een bericht met het verwachte tijdvak van levering of een track & trace code waarmee u uw bestelling zelf kunt volgen.

Aanvullend transport mogelijk

De levering van uw bestelling is standaard tot achter de eerste drempel van uw woning. Aanvullend transport zoals naar boven tillen of takelen kan optioneel worden aangevraagd bij Glazz.

Kwalitatief transport binnen de Benelux

We werken alleen met vervoerders die kwetsbare materialen goed en probleemloos kunnen bezorgen. Ons logistieke netwerk beslaat Nederland (incl de waddeneilanden) ook België en Luxemburg. Levering buiten de Benelux is mogelijk op aanvraag.

Monteren

Monteren en inmeten glazen aanrechtblad

U kunt de glazen keukenwerkbladen op bijna iedere ondergrond verlijmen met de montagekit van Glazz.nl. Wilt u liever niet zelf monteren? Geen enkel probleem. Door het hele land hebben wij Vakmannen die uw glazen keukenwerkbladen graag voor u inmeten en monteren. Natuurlijk wordt de afspraak voor het inmeten en monteren in goed overleg gepland.

Kwaliteit

Glazz ontzorgt 

Al onze producten worden op maat geproduceerd in onze eigen fabriek. Door onze kennis, ervaring en een netwerk van ervaren inmeters en monteurs verzorgen wij kwaliteitsproducten door de hele Benelux. Kortom een complete en unieke aanpak. 

Compromisloze Service 

Kiest u voor de inmeetservice dan garandeert Glazz een passend product. Mocht het toch niet passen dan regelt Glazz een vervangend product. Dat is onze compromisloze service. Voor monteren door onze monteur geldt een garantie van een jaar op de montage. 

Glas uit eigen fabriek 

Glazz.nl is onderdeel van Steinfort glas, de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glasbestelling. Door de kennis binnen Steinfort en Glazz te bundelen adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van glasproducten. 

Kwaliteitsnormering 

Voor het bewerken van vlakglas zijn normen vastgesteld om de kwaliteit te waarborgen en te boordelen volgens een vaste systematiek. Al het glas geleverd door Glazz.nl B.V. wordt geproduceerd volgens de NEN-EN 12150 en NEN-EN-ISO 12543. Dit zijn de normen voor thermisch gehard natronkalkveiligheidsglas, gelaagd glas en gelaagd veiligheidsglas. Op basis van deze normen voldoet het glas aan de CE-markering. 

Glazz Academy 

Glazz.nl heeft monteurs door het hele land die uw product graag voor u plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het inmeten en monteren goed gebeurt verzorgen wij regelmatige productgerichte trainingen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat het volledige traject van bestelling tot plaatsing tot in de puntjes is verzorgd.

Prijzen

Glazen keukenwerkblad kleur hoogglans:

 • 10 mm blad, € 339,- per m2
 • 12 mm blad, € 409,- per m2
 • 15 mm blad, € 699,- per m2

Glazen keukenwerkblad kleur mat:

 • 10 mm blad, € 406,80 per m2
 • 12 mm blad, € 490,80 per m2
 • 15 mm blad, € 838,80 per m2

Speciale kleuren:

 • Basic (geen opslag)
 • Natural (+15% opslag)
 • Trend (+15% opslag)
 • Metallic (+25% opslag)

Bewerkingen van het glas

 • Sparing voor kookplaat (onderbouw) kost € 149,- 
 • Sparing voor spoelbak (onderbouw) kost € 149,- 
 • Sparing voor spoelbak (vlakbouw) kost € 249,- 
 • Ronde sparing kost € 77,50 per sparing

De Glazen keukenwerkblad van Glazz.nl zijn altijd rondom (pp) geslepen, gehard veiligheidsglas en de kleur is in het oppervlak van het glas geëmailleerd. Minimum prijs per paneel is € 59,50


Prijs berekenen | Glazen aanrechtblad op maat

Selecteer hieronder de gewenste opties: Beoordeling:

Modellen

Glasdikte

Glassoorten

Sparingen

+ Extra aanrechtblad - sparing toevoegen

Inmeten met pasgarantie

€ 69,50
Levering: Nederland en België
Levertijd: 12-15 werkdagen
Nu tijdelijk gratis verzending
Dedicated en verzekerd transport
Nu gratis inmeten voor producten boven de € 250,-

Onze prijzen zijn inclusief 21% btw Betaallogo-new