Omschrijving

Douchehoek Madelief bestaat uit een vaste glazen wand en een glazen deur met vast zijlicht. Met wandklemmen worden de vaste wand en het glazen zijlicht aan de muur bevestigd. De glazen douchehoek wordt met twee scharnieren aan het zijlicht bevestigd. Zo sluit u een hele hoek af van de rest van de badkamer.

Schuine zijde nodig? 

Alle hoeken van een douchedeur of wand zijn standaard 90 graden. Heeft u een schuine zijde nodig? Bestel dan de douchehoek met de gratis inmeetservice zodat de schuine zijde juist bepaald kan worden. Per schuine zijde wordt een meerprijs van € 37,50 gerekend.

Productinformatie:

 • Glazen douchedeur van 8 mm dik gehard veiligheidsglas
 • Glazen zijlicht van 8 mm dik gehard veiligheidsglas, 200 mm breed
 • Glazen douchewand van 8 mm dik gehard veiligheidsglas
 • Twee glas-glas scharnieren met instelbaar nulpunt
 • Vier glasklemmen voor wandbevestiging
 • Stabilisatorstang 1.000 mm
 • Bevestigingsmateriaal
 • Montagehandleiding glazen douchehoek Madelief

Inmeten

Zekerheid en gemak dat krijgt u als u kiest voor het inmeten door Glazz. We beschikken over een netwerk van geschoolde inmeters en monteurs in de Benelux welke bij u op locatie de situatie beoordelen en inmeten. Naast het gemak krijgt u van ons de garantie dat uw glazen douchehoek Madelief perfect past! Is er ergens toch een kink in de kabel dan is dit onze verantwoordelijkheid en leveren wij kosteloos een nieuwe glazen douchehoek Madelief. 

Bij uw bestelling kiest u voor de optie inmeten via Glazz. De inmeter maakt dan binnen twee werkdagen een afspraak met u en zorgt er voor dat de juiste afmetingen worden doorgegeven aan Glazz. Wij zullen op basis van de inmeet gegevens een vrijblijvende offerte voor u maken.

 • 100% pasgarantie
 • Inmeet kosten retour bij een orderwaarde boven de € 250,-
 • Zekerheid en gemak
 • Nederland, Belgie en Luxemburg
 • Ervaren glas inmeters en monteurs
 • Binnen twee werkdagen een afspraak ingepland

Alleen het inmeten bestellen

Voor het inmeten en het beoordelen van de situatie kan ook eerst alleen het inmeten worden besteld. Voor het inmeten op locatie wordt € 95,00 gerekend, dit tarief is inclusief btw, voorrijkosten en pasgarantie. Bestelt u binnen 3 maanden na het inmeten voor tenminste € 250,00 dan betalen wij u de kosten voor het inmeten terug. Na het inmeten krijgt u van ons een vrijblijvende offerte. Inmeten bestellen

Zelf inmeten

Het inmeten is niet extreem moeilijk, hooguit een secuur klusje. Wilt u graag zelf inmeten? Geen probleem, per product hebben we instructies beschikbaar waar u op moet letten. Toch nog vragen? Dan heeft u altijd nog onze helpdesk achter de hand.

 • Inmeet instructie
 • Telefonische helpdesk
 • 4 Gratis glas proefmonsters (verzendkosten € 6,95)
 • Onze montagevideo’s

Maatvoering

Goede voorbereiding is het halve werk! Daarom kunt u hier alvast de inmeetinstructie van de glazen douchehoek Madelief downloaden. 

 

Maatvoering douchehoek Madelief

Glassoorten

Voor een glazen douchehoek Madelief is een ruime keuze aan glassoorten beschikbaar. Alle glassoorten hebben met elkaar gemeen dat ze altijd worden geleverd van gehard veiligheidsglas. Hiermee voldoet het glas aan de geldende veiligheidsnormen. Het glas wordt rondom "PP" geslepen. "PP" wil zeggen dat de zijkanten van het glas recht en glad geslepen worden, de randen worden voorzien van een schuine kant (facet) van 1 x 1 mm.

Glassoorten

 • Helder glas
 • Gematteerd (satijn) glas
 • Getint glas
 • Gezandstraald glas

Nieuwsgierig welke glassoorten beschikbaar zijn? Bekijk ons assortiment en bestel een gratis proefmonsters.

Transparant glas

Volop zicht dat kunt u verwachten als u kiest voor transparant glas. Naast standaard helder glas kunt u ook kiezen voor extra helder glas. Extra helder glas heeft een lager ijzer gehalte wat resulteert in een gereduceerde groene/blauwige gloed. Standaard glas heeft aan de rand een groene gloed.

Getint glas

Glas met een tint is ideëal om een kleuraccent aan het glas te geven met behoud van transparantie. Het glas kan op deze manier een luxe of chique uitstraling geven aan de omgeving. Ons assortiment bestaat uit: grijs en brons (bruin) getint glas.

Gematteerd (satijn) glas

Voor wat extra privacy is gematteerd (satijn) glas ideaal. Het glas is aan één zijde licht ruw gemaakt in een zuurbad (etsen), hierdoor is het ondoorzichtig maar laat het nog wel licht door. Ook gematteerd (satijn) glas is beschikbaar in een standaard variant en een extra heldere variant.

Gezandstraald glas

Zoekt u zowel privacy als optimale transparantie dan is een glazen douchehoek Madelief met een zandstraal patroon een goede optie. U kunt kiezen uit drie verschillende zandstraal patronen. Bij zandstralen worden delen van het glasoppervlak ruw gemaakt, hierdoor is het glas plaatselijk ondoorzichtig maar laat het wel licht door. Liever een eigen ontwerp voor het zandstraalpatroon? Dan kan, wij kunnen uw ontwerp zandstralen op een glazen douchehoek Madelief. Uw ontwerp ontvangen we graag als een vectorbestand in .EPS .PDF of AI formaat.

Gehard veiligheidsglas

Voor een glazen douchehoek Madelief is gehard veiligheidsglas een must, gehard glas is namelijk 5 tot 6 keer sterker dan ongehard glas. In het onwaarschijnlijke geval dat een glazen deur Stijn toch breekt zal het in kleine korrels uit elkaar vallen in plaats van grote scherpe scherven zoals bij ongehard glas.

Zandstralen

Zoekt u zowel privacy als optimale transparantie dan is een glazen douchehoek Madelief met een zandstraalpatroon een goede optie. Glazz biedt de volgende mogelijkheden.

 • Privacybaan in het midden
 • Eigen zandstraalpatroon

Privacybaan in het midden

Een gematteerde privacybaan in het midden (van 500 mm vanaf de onderkant tot aan 500 mm vanaf de bovenkant) wordt ruw gemaakt. Hierdoor wordt het glas deels ondoorzichtig maar laat het wel licht door. 

Eigen ontwerp

Liever een ander ontwerp voor het zandstraalpatroon? Dat kan, wij kunnen uw eigen ontwerp zandstralen op een glazen douchewand Daisy. Het ontwerp ontvangen wij graag als een vectorbestand in .EPS .PDF of AI formaat.

Beslag

Beslag glazen douchehoek Madelief Glazen douchecabine Madelief wordt standaard geleverd met U-profielen en basic scharnieren in chroom finish. Gaat u voor de beste kwaliteit met een strak design? Kies dan voor het Exclusive beslag. Het Exclusive beslag is van het Duitse merk Pauli + Sohn. Pauli + Sohn staat voor Duitse degelijkheid en dat merkt u direct zodra u het scharnier in uw handen heeft. Met de bijgeleverde afdekkapjes bij het Exclusive beslag werkt u schroefverbindingen strak weg. Het Exclusive beslag is leverbaar in glans chroom, mat chroom en rvs finish. Hier kunt u meer lezen over de verschillende soorten beslag. 

Zowel de Basic als de Exclusive scharnieren hebben een zogenaamd 'instelbaar nulpunt'. In het scharnier kunt u met het meegeleverde inbussleuteltje de nulstand instellen. De nulstand is de stand waarin de deur gesloten is. Met het instelbaar nulpunt kunt u de gesloten stand altijd haaks instellen op de bevestigingsmuur. De deur zal automatisch in deze stand terug gaan binnen een radius van 5 graden van de gesloten stand. De scharnieren van glazen douchehoek Madelief werken zo dat u de deur zowel naar binnen als naar buiten kunt openen. Standaard wordt douchehoek Madelief geleverd zonder deurknopje. In het glas is een ronde sparing aangebracht waarmee u de deur kunt openen. Natuurlijk is deze ronde sparing geslepen zodat u de deur veilig kunt gebruiken. Wilt u liever een deurgreep dan kunt u kiezen uit knopjes passend bij de scharnieren.

Heeft de deur een aanslag?

De douchedeuren van GLAZZ® zijn zo ontwikkeld dat afdekstrips of een aanslag niet nodig zijn. De scharnieren zijn voorzien van een zogenaamd nulpuntinstelling. Hierdoor sluit de deur automatisch op de vooraf ingestelde positie en is een aanslag overbodig.

Is de deur voorzien van plastic strips?

Plastic of rubber strips worden door de jaren heen smoezelig en zijn een broedplaats voor bacteriën. De douchedeuren van GLAZZ® zijn zo ontwikkeld dat de kieren tussen het glas minimaal zijn. Lekkage door deze kieren is te verwaarlozen waardoor het gebruik van strips overbodig is.

Levering

Binnen 2 á 3 werkdagen nemen wij contact met u op om de aflevering van uw bestelling af stemmen. Een dag voor de levering ontvangt u per e-mail een bericht met het verwachte tijdvak van levering of een track & trace code waarmee u uw bestelling zelf kunt volgen.

Aanvullend transport mogelijk

De levering van uw bestelling is standaard tot achter de eerste drempel van uw woning. Aanvullend transport zoals naar boven tillen of takelen kan optioneel worden aangevraagd bij Glazz.

Kwalitatief transport binnen de Benelux

We werken alleen met vervoerders die kwetsbare materialen goed en probleemloos kunnen bezorgen. Ons logistieke netwerk beslaat Nederland (incl de waddeneilanden) ook België en Luxemburg. Levering buiten de Benelux is mogelijk op aanvraag.

Monteren

Montage douchehoek Madelief Met de meegeleverde montagehandleiding van glazen douchehoek Madelief, monteert u de douchecabine van glas snel en eenvoudig. Wilt u liever niet zelf monteren? Geen enkel probleem! Door het hele land hebben wij Vakmannen die de douchehoek graag voor u monteren. Selecteer 'monteren op locatie' en voor slechts € 230,00 wordt u helemaal ontzorgd. De monteur heeft ongeveer één dagdeel nodig om dedouchehoek van glas te monteren. Natuurlijk wordt de afspraak voor de montage in goed overleg gepland. Montagehandleiding douchehoek Madelief

Hoe wordt de wand aan de vloer gemonteerd?

Wij  adviseren een douchewand tot 1.000 mm breed, met een hoogwaardige zuurvrije (transparante) siliconenkit aan de vloer te monteren. U kunt de bijpassende  siliconenkit op Glazz.nl bestellen. De kitnaad dient tenminste  3 mm dik te zijn. Bij de douchewanden worden afstandhouders van 3mm geleverd, waarmee u een gelijkmatige kitnaad kunt realiseren.

Hoe wordt de glazen wand aan de muur gemonteerd?

De douchewand wordt met de bijgeleverde klemmen aan de wand gemonteerd. Wij adviseren in het geval van holle, lichte of poreuze wanden extra aandacht te besteden aan het soort pluggen. Raadpleeg bij twijfel een bouwkundige over het juiste type luggen.

Kan ik de stabilisatorstang zelf op maat maken?

De stabilisatorstang wordt op een lengte van 1.000 mm geleverd. U kunt deze eenvoudig zelf met een ijzerzaag op maat maken passend bij u situatie.

 


Onderhoud

Wij adviseren uw douchewand na montage schoon te maken met de GLAZZprotector, naast het schoonmaken laat dit middel een beschermende laag achter voor 6-8 weken. Deze beschermende laag voorkomt kalk- een zeepaanslag. Tussentijds kunt u het glas het beste reinigen met GLAZZcleaner of water. Wij adviseren geen chemische of schurende middelen te gebruiken, deze tasten de beschermlaag aan.

Kwaliteit

Glazz ontzorgt 

Al onze producten worden op maat geproduceerd in onze eigen fabriek. Door onze kennis, ervaring en een netwerk van ervaren inmeters en monteurs verzorgen wij kwaliteitsproducten door de hele Benelux. Kortom een complete en unieke aanpak. 

Compromisloze Service 

Kiest u voor de inmeetservice dan garandeert Glazz een passend product. Mocht het toch niet passen dan regelt Glazz een vervangend product. Dat is onze compromisloze service. Voor monteren door onze monteur geldt een garantie van een jaar op de montage. 

Glas uit eigen fabriek 

Glazz.nl is onderdeel van Steinfort glas, de grootste vlakglasbewerker van Nederland en is daarom nauw betrokken bij de productie van uw glasbestelling. Door de kennis binnen Steinfort en Glazz te bundelen adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van glasproducten. 

Kwaliteitsnormering 

Voor het bewerken van vlakglas zijn normen vastgesteld om de kwaliteit te waarborgen en te boordelen volgens een vaste systematiek. Al het glas geleverd door Glazz.nl B.V. wordt geproduceerd volgens de NEN-EN 12150 en NEN-EN-ISO 12543. Dit zijn de normen voor thermisch gehard natronkalkveiligheidsglas, gelaagd glas en gelaagd veiligheidsglas. Op basis van deze normen voldoet het glas aan de CE-markering. 

Glazz Academy 

Glazz.nl heeft monteurs door het hele land die uw product graag voor u plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het inmeten en monteren goed gebeurt verzorgen wij regelmatige productgerichte trainingen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat het volledige traject van bestelling tot plaatsing tot in de puntjes is verzorgd.


Prijs berekenen | Glazen douchehoek op maat | Madelief

Selecteer hieronder de gewenste opties:

Afmetingen douchehoek Madelief

Glassoort

Wandklemmen

Scharnieren

Deurgreep

Stabilisatorstang met t-stuk

Privacybaan

Kalk- en vuilwerende coating

Inmeten

Monteren

Levertijd

€ 788,00
Levering: Nederland en België
Levertijd: 10 tot 12 werkdagen
Nu tijdelijk gratis verzending
Dedicated en verzekerd transport
Nu gratis inmeten voor producten boven de € 250,-

Onze prijzen zijn inclusief 21% btw Betaallogo-new